Meerkat in Periscope dobila konkurenta - Facebook

Tehnik 7. avgust 2015
/PublishingImages/facebook-stream-hero.jpg

Aplikaciji Meerkat in Periscope nista edini mobilni aplikaciji za video prenose, kot marsikdo misli. Že nekaj časa obstajajo tudi druge, ki prav tako niso slabe. Aplikaciji sta sedaj dobili še eno konkurentko več. Po novem tudi Facebook Mentions, ki jo je sicer Facebook predstavil že pred enim letom, omogoča izvajanje video prenosov.

 

Za tiste, ki morda še ne veste, aplikacija Facebook Mentions je namenjena samo športnikom, glasbenikom in ostalim znanim osebnostim, ki lahko z njo učinkoviteje upravljajo svojo Facebook stran. Navadni smrtniki jo torej ne moremo uporabljati, kar posledično pomeni, da video prenosov prek mobilnih naprav na Facebook še naprej ne bomo mogli oddajati. Sprijazniti se bomo morali samo z gledanjem prenosov znanih.

Vsi video prenosi znanih se nam bodo na Facebooku prikazovali med Novicami (angl. News Feed). Kot pravijo pri Facebooku, bomo na njih vnašali komentarje, jih všečkali in delili. Če jih bomo zamudili, pa si jih bomo lahko ogledali kasneje, saj bodo ostali shranjeni na Facebook straneh znanih osebnosti.

Ali bo v prihodnosti možnost oddajanja video prenosov dobila tudi osnovna mobilna aplikacija Facebook, ni znano. Če se bo to zgodilo, bosta morala Meerkat in Periscope krono vodilnega v trenutku prepustiti tej aplikaciji. Slednjo namreč uporablja neprimerljivo več uporabnikov kot njiju.

Vir: newsroom.fb.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. avgust 2015
2623
13. avgust 2015
Meerkat in Periscope dobila konkurenta - Facebook
Android, BlackBerry OS, iOS, Windows Phone 8