Meerkat prišel tudi na Android

Tehnik 20. april 2015
/PublishingImages/meerkat-android-beta-hero.jpg

Na mobilne naprave dnevno prihajajo nove aplikacije. Ene požanjejo več, druge manj pozornosti. Ena izmed tistih, ki je v letošnjem letu požela veliko pozornosti, je Meerkat. Gre za aplikacijo, ki nam omogoča, da prek kamere na mobilni napravi prenašamo dogajanje v svoji okolici v živo. Aplikacija je bila doslej na voljo samo za operacijski sistem iOS, sedaj pa je svoj pohod začela tudi na Androidu.

 

Razvijalci Meerkata so na svojem Twitter profilu naznanili, da je za uporabnike Androida že na voljo beta različica te aplikacije. Do nje je mogoče priti z registracijo na tej spletni strani. V tvitu sicer niso omenili, koliko uporabnikov jo bo lahko preizkusilo. Prav možno je, da le omejeno število, zato predlagamo, da se v primeru zanimanja čim prej registrirate.

 

Meerkat sicer ni edina aplikacija za izvajanje (in seveda tudi gledanje) neposrednih prenosov. Ena takšnih je tudi Periscope, ki je v lasti Twitterja. Ta je še celo nekoliko boljša. Za razliko od Meerkata nam omogoča ponoven ogled neposrednih prenosov, obenem pa ima velikokrat tudi krajši zamik predvajanja neposrednih prenosov. Periscope je trenutno na voljo le za operacijski sistem iOS, a tudi njega lahko pričakujemo na Androidu. To je edina logična poteza razvijalcev, saj je Android po količini uporabnikov močno pred iOS-om in v borbi za čim večji krog uporabnikov je Periscopov prihod na Android nujen.

Viri: twitter.com, youtube.com, itunes.apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. april 2015
2476
23. april 2015
Meerkat prišel tudi na Android
Android, iOS