Microsoft iz svojih trgovin izbrisal kar 1.500 aplikacij

Tehnik 3. september 2014
/PublishingImages/microsoft-aplikacije-store-hero.jpg

V idealnem svetu bi v spletnih trgovinah z aplikacijami našli samo zanimive in hkrati tudi varne aplikacije. A ker v takšnem svetu ne živimo, lahko v njih najdemo tudi nezanimive in škodljive. Na škodljive nista imuni niti spletni trgovini Windows Store in Windows Phone Store. V njih se je nabralo veliko lažnih aplikacij, zaradi katerih je bil Microsoft deležen številnih kritik. Te so sedaj očitno naletele na plodna tla, saj je ameriški gigant udaril po mizi in z obeh tržnic zbrisal več kot 1.500 aplikacij.

 

Lažnive aplikacije so (lahko) uporabnikom povzročile kar nekaj nevšečnosti. Predvsem denarnih. Gre za aplikacije, ki so se izdajale za neke druge aplikacije, ki so sicer brezplačne, te pa so bile na voljo le za plačilo. Težava pri njih pa je bila običajno tudi v tem, da uporabnikom niti niso ponujale tistega, za kar so se izdajale.

Microsoft je zaradi omenjenih nevšečnosti za razvijalce uvedel nekoliko strožja pravila glede nalaganja novih aplikacij. Ti bodo morali odslej poskrbeti, da bodo imena aplikacij jasno in natančno nakazovala njihove funkcionalnosti, obenem pa njihove ikone ne bodo smele biti enake tistim, ki že obstajajo. Kako uspešen bo s svojo novo šibo, bo pokazal čas. Verjetno se mu bo kakšna neželena aplikacija še vedno izmuznila. Saj veste, ne živimo v popolnem svetu.

Viri: pcpro.co.uk, howtogeek.com, microsoft.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. september 2014
2189
4. september 2014
Microsoft iz svojih trgovin izbrisal kar 1.500 aplikacij
Windows Phone 8