Microsoft najavil predstavitev operacijskega sistema Windows 10

Tehnik 16. december 2014
/PublishingImages/microsoft-dogodek-hero.jpg

Microsoft je pred slabimi tremi meseci izvedel prvo predstavitev operacijskega sistema Windows 10. Na njej je predstavil prvo poizkusno različico sistema, ki je dala že kar nekaj odgovorov na to, kaj lahko pričakujemo od končnega izdelka. Sedaj pa je za 21. januar najavil še eno predstavitev desetice. Kaj točno bo na njej razkril, ni želel izdati. Njegov januarski dogodek, na katerem bo po napovedih sodelovalo kar nekaj pomembnih mož podjetja (Satya Nadella, Joe Belfiore, Terry Myerson …), si boste lahko prek spleta tudi v živo ogledali.

 

Windows 10 prinaša kar nekaj zanimivih novosti. Marsikoga verjetno najbolj razveseljuje vnovična vpeljava gumba Start. Ta se sicer pri njem nekoliko razlikuje od tistega, ki smo ga bili vajeni prej, saj je obogaten s ploščicami (angl. tiles), kakršne imata operacijska sistema Windows 8 in Windows 8.1. Desetica prinaša tudi možnost dodajanja novih namizij. Tako imamo lahko na enem namizju odprte aplikacije za delo, na drugem pa za prosti čas. Prinaša pa tudi možnost poganjanja aplikacij iz spletne trgovine Windows Store v manjših oknih, izboljšano razvrščanje oken oziroma aplikacij na namizju ter posebno ikono v opravilni vrstici, ki prikaže vse odprte aplikacije.

 

Windows 10 bo na voljo na široki paleti naprav. Videvali ga bomo lahko tako na osebnih računalnikih kot tudi na pametnih mobitelih, tabličnih računalnikih, konzoli Xbox in še kje.

Vira: redmondpie.com, news.microsoft.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. december 2014
2318
18. december 2014
Microsoft najavil predstavitev operacijskega sistema Windows 10
Windows Phone 8