Microsoft napovedal izboljšani Xbox One in nov igralni plošček

Tehnik 11. junij 2015
/PublishingImages/xbox-one-izboljsan-hero.jpg

Le še nekaj dni nas loči do igričarskega sejma E3, na katerem bo tudi letos Microsoft igral eno izmed pomembnejših vlog. Ameriških gigant nam bo na njem predstavil več novosti, začuda pa nam je tri razkril že sedaj. Sicer niso gromozanske, pa vendar.

 

Microsoft je teden dni pred začetkom sejma E3 najavil prihod nove različice konzole Xbox One. A ne veselite se prehitro. Ta ne bo prinesla večje procesorske in grafične moči v primerjavi z dosedanjimi različicami, ampak se bo od njih razlikovala po tem, da ima vgrajen večji, 1 TB velik interni spomin. Prepričani smo, da bo ta kapaciteta več kot dovolj velika tudi za tiste najbolj zagrizene igričarje, ki preigrajo vse, kar na konzolo pride. Microsoft bo začel to različico konzole v trgovine onkraj luže pošiljati od 16. junija dalje, v bližnji prihodnosti pa tudi v tiste izven ZDA. Njena cena v ZDA bo znašala približno 400 dolarjev (okrog 350 evrov).

Microsoft nam je predstavil tudi izboljšani igralni plošček za Xbox One. Ta prinaša nekoliko bolj dodelana gumba na sprednji strani ter, kar bo marsikoga še bolj razveselilo, 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Končno! Igričarjem tako ne bo več potrebno kupovati namenskega adapterja, da bi lahko v plošček vtaknili svoje slušalke. Novost bo na voljo v črni barvi in pa v posebni kombinaciji črne in sivih odtenkov. O njeni ceni v prosti prodaji Microsoft ne poroča.

Predstavljen pa je bil še poseben adapter, ki omogoča, da igralne ploščke za Xbox One uporabljamo tudi pri igranju iger na osebnem računalniku. Njegova cena v ZDA bo 24,99 dolarjev (slabih 22 evrov).

Vir: news.xbox.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. junij 2015
2546
16. junij 2015
Microsoft napovedal izboljšani Xbox One in nov igralni plošček
Android, iOS, Windows Phone 8