Microsoft odprl mošnjiček in kupil koledar Sunrise

Tehnik 16. februar 2015
/PublishingImages/microsoft-sunrise-hero.jpg

Velika računalniška podjetja so nenehno na preži za zelo obetavnimi podjetji, ki jih, če je le mogoče, kupijo. V lanskem letu smo bili priča dvema izredno velikima nakupoma. Najprej je v maju Apple prevzel podjetje Beats, ki je poznano predvsem po svojih ne prav poceni slušalkah. Drugi veliki nakup se je zgodil novembra, ko je Lenovo prevzel Motorolo Mobility. V zadnjem obdobju pa smo bili priča tudi celi vrsti manjših prevzemov, v katerih je med drugim sodeloval tudi Microsoft. Ta je kupil na primer zagonsko podjetje Acompli, poznano po istoimenski aplikaciji za elektronsko pošto (sedaj je pretvorjena v Outlook Mobile). Ravnokar pa je svoje lovke stegnil še do podjetja Sunrise Atelier, ki je razvilo zelo zanimiv koledar Sunrise, in ga prav tako kupil.

 

Za zdaj še ni povsem jasno, kakšne poteze bo Microsoft potegnil v zvezi s koledarjem Sunrise. To bomo videli v prihajajočih mesecih. Možno je, da ga bo integriral v številne svoje obstoječe storitve oziroma orodja. Kot je možno razbrati iz njegove objave na blogu, bo z njim ciljal predvsem na mobilne naprave.

Uporabniki bodo lahko koledar Sunrise za zdaj še naprej uporabljali v obstoječi obliki, torej v obliki aplikacije, ki je na voljo za Android, iOS in MAC, ter na spletni strani. Če ga do danes še niste preizkusili, se vam to vsekakor splača, saj gre za zelo kakovosten izdelek. O njegovi kakovosti priča tudi povprečna ocena 4,3 od 5, ki jo je prejel na spletni tržnici Google Play s strani uporabnikov.

Vir: blogs.microsoft.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. februar 2015
2390
19. februar 2015
Microsoft odprl mošnjiček in kupil koledar Sunrise
Windows Phone 8