Microsoft opušča in na veliko odpušča

Tehnik 23. julij 2014
/PublishingImages/microsoft-opuscanje-hero.jpg

Gigant v svetu računalništva, Microsoft, že dolga leta s svojimi izdelki kroji naš vsakdan. Svoj sloves si je zgradil predvsem z operacijskim sistemom za osebne računalnike Windows, ki še danes zavzema daleč največji tržni delež. Nekoliko manj uspešen je pri mobilnih napravah, saj tam njegov operacijski sistem Windows Phone težko lovi Android in iOS. Da bi igral večjo vlogo na hitro rastočem mobilnem trgu, je v lanskem letu prevzel slavno Nokio. A ta prevzem za zaposlene v tem nekoč finskem podjetju ne bo šel mimo brez posledic. Microsoft se je namreč odločil za prestrukturiranje celotnega podjetja, ki med drugim vključuje veliko število odpuščanj. Največ jih bo prav v oddelku naprav in storitev Nokia. Tam bo brez dela ostalo kar 12.500 ljudi. To pa še ni vse. Microsoft hkrati napoveduje, da bo na cesti ostalo še približno 5.500 zaposlenih v drugih oddelkih. Po napovedih se bo celotno prestrukturiranje zaključilo ob koncu junija prihodnje leto.

 

Novic v zvezi s tem ameriškim podjetjem pa s tem še ni konec. Tisti, ki sledite razvoju pametnih mobitelov, verjetno veste, da je ameriški gigant v letošnjem letu predstavil več pametnih mobitelov iz linije X, na katerih teče operacijski sistem Android. Kot kaže, pa ljubezen med njim in Androidom ne bo trajala več dolgo, saj naj bi ga prenehal vgrajevati v svoje pametne mobitele. Tisti kupci, ki pa že imajo mobitel z Androidom, so kljub tej novici lahko mirni, saj jim bo še naprej nudena podpora.

Iz Microsofta so še povedali, da nameravajo v prihodnosti več pozornosti nameniti razvoju cenejših mobitelov. Pričakujemo lahko več nizkocenovnih mobitelov iz linije Lumia.

Vira: microsoft.com, conversations.nokia.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. julij 2014
2122
25. julij 2014
Microsoft opušča in na veliko odpušča
Android, Windows Phone 8