Microsoft predstavil prvi mobitel Lumia s svojim imenom

Tehnik 12. november 2014
/PublishingImages/microsoft-lumia-535-hero.jpg

Microsoft se je ob lanskoletnem prevzemu Nokie odločil, da bo ohranil njeno ime pri označevanju prihajajočih naprav. V sredini septembra pa je svojo odločitev spremenil in ime Nokia upokojil. Javnosti je sedaj predstavil prvi mobitel s svojim imenom po tem prevzemu. Dame in gospodje, tu je Microsoft Lumia 535.

 

Novi Microsoft Lumia 535 je soliden, a še zdaleč ne tako vrhunski mobitel kot pred nekaj meseci predstavljeni Lumia 930. Vgrajen ima 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon, 1,2 GHz 2-jedrni procesor, kameri s 5 MP, 1 GB RAM pomnilnika ter 8 GB internega spomina, ki ga je možno razširiti z Micro SD-karticami (do 128 GB). Na voljo bo v različicah z eno ali dvema režama za SIM-kartice ter v različnih barvah (zelena, cianova, oranžna, bela, temno siva in črna). Kupci si bodo lahko zanj dokupili tudi poseben pokrovček za sprednji del, ki je narejen v stilu tistih iz Samsungove linije mobitelov Galaxy S.

Na mobitelu se nahaja operacijski sistem Windows Phone 8.1 z nadgradnjo Lumia Denim. Nanj je Microsoft naložil kup dodatnih aplikacij. Med drugim najdemo Lumio Selfie za izdelavo »selfijev«, Skype za video pogovore ter Office za urejanje in izdelavo različnih dokumentov.

Začetek prodaje je predviden za ta mesec. Kje vse bo na voljo, ni znano, je pa znano, da bo njegova cena brez davka in subvencij znašala približno 110 evrov.

Vir: lumiaconversations.microsoft.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. november 2014
2276
19. november 2014
Microsoft predstavil prvi mobitel Lumia s svojim imenom
Windows Phone 8