Microsoft pripravlja hibridno tablico, ki naj bi imela izjemno ločljivost 4K

Tehnik 10. junij 2016
/PublishingImages/microsoft-surface-4k-hero.jpg

To, da Microsoft pripravlja naslednico hibridne tablice Surface Pro 4, ki se bo imenovala Surface Pro 5, vemo že nekaj časa. Ravnokar pa smo na spletni strani MobPicker dobili še nekaj zelo podrobnih informacij o tablici Surface Pro 5. Če so informacije točne, bo Surface Pro 5 zelo dobra naprava. Kaj zelo dobra – vrhunska!

 

Spletna stran MobPicker, ki je informacije pridobila od neimenovanega kitajskega vira, navaja, da naj bi imela hibridna tablica Surface Pro 5 vgrajenih kar do 16 GB RAM pomnilnika in izjemno zmogljive Intelove procesorje Kaby Lake. Za povrh naj bi bila tablica Surface Pro 5 na voljo tudi z zaslonom z ločljivostjo 4K. Kupcem naj bi bila sicer na voljo tudi z zaslonom (ali zasloni) z nižjo ločljivostjo. Kateri operacijski sistem bo imela prihajajoča Microsoftova tablica naložen, ste verjetno ugotovili že sami: Windows 10 seveda. Surface Pro 5 bo, sodeč po naštetih specifikacijah, izjemno kakovostna hibridna tablica. Pri Tehniku že komaj čakamo, da jo primemo v roke.

Upamo, da bo Microsoftu s to hibridno tablico uspel veliki met. V zadnjem času se njegove tablice ne prodajajo tako dobro kot npr. Applove, Samsungove in druge, a precej verjetno je, da bo Surface Pro 5 naredila preobrat in povečala Microsoftov tržni delež na trgu mobilnih naprav.

Vira: MobiPicker, Microsoft

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. junij 2016
3014
10. junij 2016
Microsoft pripravlja hibridno tablico, ki naj bi imela izjemno ločljivost 4K