Microsoft pripravlja izjemen mobitel Surface Mobile

Tehnik 21. avgust 2015
/PublishingImages/mobitel-surface-1-hero.jpg

Po tablicah Surface, ki so se med uporabniki kolikor toliko dobro prijele, nam namerava Microsoft ponuditi tudi mobitel z istim imenom (na naših slikah je Lumia 640 XL). O tem mobitelu smo sedaj dobili kar nekaj konkretnih informacij, ki pričajo o tem, da bo vrhunski. Po strojni opremi naj bi se brez težav kosal z vso mobilno smetano. Poglejmo si, kakšen naj bi bil.

 

Mobitel Surface oziroma Surface Mobile, kakor naj bi bilo njegovo polno ime na trgu, naj bi imel vgrajen zmogljiv 64-bitni procesor Intel Atom x3 ter kar 3 oziroma 4 GB internega spomina. Procesorske moči in RAM pomnilnika mu očitno ne bo primanjkovalo. Za prikaz slike pri njem naj bi bil zadolžen 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 1.440 x 2.560 slikovnih točk (534 slikovnih točk na palec), katerega naj bi prekrivalo vzdržljivo steklo Gorilla Glass 4. Njegovi kameri naj bi bili vrhunski. Zadnja naj bi imela 21 MP in Zeissovo optiko, sprednja pa 8 MP in prav tako Zeissovo optiko. Mobitel naj bi imel tudi 64 oziroma 128 GB velik interni spomin, režo za microSD kartice, vrata USB Type-C, pisalo Surface Pen ter možnost brezžičnega polnjenja. Programsko opremo naj bi pri njem zastopal Windows 10 Mobile. Sama vrhunska oprema!

Mobitel Surface Mobile lahko na prodajnih policah pričakujemo že enkrat proti koncu letošnjega leta ali v začetku prihodnjega. Informacij o tem, kdaj nam ga bo Microsoft uradno predstavil, nimamo. Močno dvomimo, da nam ga bo že na septembrskem predstavitvenem dogodku, na katerem nam bo predvidoma pokazal kar pet novih mobitelov.

Vira: wmpoweruser.com, mobileburn.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. avgust 2015
2639
25. avgust 2015
Microsoft pripravlja izjemen mobitel Surface Mobile
Windows Phone 8