Microsoftove štiri nove Lumie za izjemno nizko ceno

Tehnik 16. januar 2015
/PublishingImages/stiri-lumie-hero.jpg

Nedavno smo na Tehniku pisali, da je Microsoft predstavil mobitela Nokia 215 in Nokia 215 Dual-SIM, ki staneta borih 29 dolarjev oziroma 24 evrov (brez davka in subvencij), sedaj pa je ameriški gigant udaril s še štirimi cenovno zelo ugodnimi mobiteli. Gre za mobitele Lumia 435, Lumia 435 Dual SIM, Lumia 532 in Lumia 532 Dual SIM. Ceno prvih dveh je postavil na le 69 evrov (brez davka in subvencij), s čimer sta to trenutno njegova najcenejša pametna mobitela. Druga dva staneta malenkost več, okrog 79 evrov (brez davka in subvencij). Če iščete mobitel za zelo nizko ceno, omenjene Microsoftove ponudbe nikakor ne smete spregledati. Seveda če niste Googlov ali Applov pristaš in si na vsak način želite imeti takšnega z Androidom ali iOS-om.

Lumia 435 in Lumia 435 Dual SIM

Glede na to, da sta mobitela Lumia 435 in Lumia 435 Dual SIM, ki se med seboj razlikujeta le po številu rež za SIM-kartico, izjemno poceni, bi bilo od njiju utopično pričakovati, da bosta imela vrhunske strojne specifikacije. In teh tudi nimata. Vgrajen imata 4-palčni (10,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 480 x 800 slikovnih točk (233 slikovnih točk na palec), 1,2-GHz 2-jedrni procesor, 1 GB RAM pomnilnika, 8 GB internega spomina, ki se ga da razširiti z Micro SD-karticami ter 30 GB brezplačnega prostora na OneDrive-u, osrednjo kamero z 2 MP, sprednjo VGA-kamero ter baterijo s kapaciteto 1.560 mAh.

 

Mobitela imata naloženo zadnjo, 8.1, različico operacijskega sistema Windows Phone z nadgradnjo Lumia Denim. Naložene imata tudi različne Microsoftove aplikacije, kot na primer OneNote za zapisovanje različnih informacij, Outlook za branje in pošiljanje elektronske pošte, Office za obdelavo in prebiranje različnih dokumentov ter Lumia Selfie za zajemanje, urejanje in deljenje »selfijev«. Ne manjka pa niti priljubljena aplikacija za video pogovore Skype, ki jo na številnih mobilnih platformah uporablja na milijone ljudi po vsem svetu.

Kot je pri Lumiah že v navadi, bosta tudi ta dva modela na voljo v več vpadljivih barvah, in sicer v živo zeleni, živo oranžni in beli barvi, ne manjka pa niti elegantna črna. Na začetek njune prodaje ne bo treba dolgo čakati, saj ju bo Microsoft ponudil že februarja. Kupiti ju bo možno na številnih svetovnih trgih, med drugim tudi na evropskem.

Lumia 532 in Lumia 532 Dual SIM

Mobitela Lumia 532 in Lumia 532 Dual SIM se od mobitelov Lumia 435 in Lumia 435 Dual SIM v marsičem ne razlikujeta. Vgrajen imata enak zaslon, enako količino RAM-pomnilnika in internega spomina, enako baterijo ter enako sprednjo kamero. Tudi programsko opremo si z njima v veliki meri delita, saj imata tudi onadva naložen operacijski sistem Windows Phone 8.1 z nadgradnjo Lumia Denim ter vse prej naštete aplikacije. Se pa od njiju razlikujeta po procesorski moči in osrednji kameri. Vgrajen imata namreč 1,2-GHz 4-jedrni procesor ter boljšo osrednjo kamero, katere število MP je iz 2 poskočilo na 5. Morda bi bilo dobro, da bi Microsoft vanju vgradil tudi nekoliko večjo baterijo, saj je njun 4-jedrni procesor precej večji porabnik energije kot 2-jedrni iz Lumie 435 in Lumie 435 Dual SIM.

 

Tudi ta dva mobitela bosta na voljo v živo zeleni, živo oranžni, beli in črni barvi ter tudi njiju lahko pričakujemo na evropskih prodajnih policah v februarju.

Vir: lumiaconversations.microsoft.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. januar 2015
2352
21. januar 2015
Microsoftove štiri nove Lumie za izjemno nizko ceno
Windows Phone 8