Microsoftovih 10 novosti

Alenka Selčan 27. oktober 2016
/PublishingImages/MS10novih-hero.jpg

V desetem mesecu je Microsoft najavil deset novosti, ki se v bližnji prihodnosti obetajo operacijskemu sistemu Windows 10. Te bodo razveselile predvsem ustvarjalce. Obeta se namreč serija novih produktov Windows Surface, pa tudi posodobitve v Windows Creator. Poglejmo si nekaj najbolj privlačnih.

 

Microsoft Surface Studio, Studio Dial in nov Surface Book i7

 

Microsoft Studio je videti tako revolucionarno, da bo v razmislek o nakupu nemara prepričal celo zveste uporabnike Appla, saj novi produkti popolnoma spreminjajo koncept namiznega računalnika. Očara že velik in izredno gibljiv zaslon na dotik (4,5K ultra HD), ki se ga preprosto namesti za samostojno kreativno delo, za skupinski razvoj zamisli ali za njeno predstavitev.

Naštete prednosti zaslona povsem zasenči naprava z imenom Studio Dial, revolucionarni gumb z naborom različnih funkcij, ki bo spremenil delovni proces oblikovalcev. Studio Dial, namenjen za listanje, povečevanje in navigacijo, izbiro barv, jakosti ter še kaj, se vede kot super pametna miška za levo roko, ki odslej ne bo več služila zgolj za tipkanje bližnjic, temveč bo skorajda enakovredna desnici, ki bo medtem uporabljala pisalo.

Tudi Surface Book i7 bo zamikal marsikaterega oblikovalca. Poleg Intelovega procesorja i7 ta gibljiv prenosnik, ki se lahko pretvori v tablico, ponaša z zaslonom PixelSense in obljublja podvojeno grafično zmogljivost ter kar 30 odstotkov daljšo dobo baterije.

 

3D za vsakogar

 

Da bi obogatena, navidezna ali mešana resničnost čimprej zaživele, je potrebno ogromno vsebine, zato se je Microsoft odločil, da njihovo ustvarjanje omogoči čim večjemu številu uporabnikom. 3D za vsakogar ni le slogan, pač pa pomembna posodobitev v Windows Creator, ki omogoča preprosto zajemanje, gledanje in deljenje 3D objektov, ki bodo lahko zaživeli v mešani resničnosti ali pa bodo, natisnjeni s 3D tiskalnikom, našli svoje mesto v tusvetju. Paint 3D bo razveselil predvsem tiste, ki si želijo ustvarjati objekte za mešano in navidezno resničnost, a zaenkrat še niso našli pravega orodja za oblikovanje 3-dimenzionalnih stvaritev. Če se navdušujete nad ustvarjanjem v treh dimenzijah, se lahko pridružite tudi skupnosti Remix 3D.

HoloLens

Na svoj račun prihajajo tudi vsi, ki svoje stave polagajo na HoloLens. Na prireditvi so predstavili demo aplikacije Lens Houzz, orodje, ki bo v začetku služil predvsem oblikovalcem notranje opreme, na potovanje brez premikanja in oglede znamenitosti pa vabi HoloTour.

My people

Za boljšo komunikacijo, deljenje vsebin in boljši pretok dela Microsoft Creator uvaja orodje My People, ki naj bi vzpostavila povezave med različnimi platformami, od Skypa, Maila, pa vse do LinkedIna.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. oktober 2016
3215
27. oktober 2016
Microsoftovih 10 novosti