Mobilne naprave, ki jih v letu 2015 ne smete spregledati

Tehnik 3. februar 2015
/PublishingImages/mobilne-pricakujemo-2015-hero.jpg

Leto 2014 je bilo za navdušence mobilnih naprav zelo dobro. Apple nam je ponudil mobitela iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy S5 in Galaxy Note 4, HTC One (M8), LG G3, Sony Xperio Z3 … Same vrhunske naprave! Tudi od leta 2015 lahko pričakujemo veliko. Spodaj smo za vas zbrali nekaj paradnih mobilnih naprav, ki naj bi letos prišle na prodajne police.

Sony Xperia Z4 in Xperia Z4 Ultra

 

Osrednjo vlogo v Sonyjevi letošnji mobilni ponudbi naj bi igrala mobitela Xperia Z4 in Xperia Z4 Ultra. No, če Sony ne bo pohitel in nam še pred koncem leta ponudil njunega naslednika, kar ne bi bilo nenavadno. O obeh mobitelih je že precej znanega. Več o njima si lahko preberete v enem od naših prejšnjih člankov.

Samsung Galaxy S6 (marec 2015)

Eden najtežje pričakovanih mobitelov tega leta je Galaxy S6. Imel naj bi zelo zmogljiv, 64-bitni procesor Snapdragon 810, kamero s 16 MP ali 21 MP in kovinsko ohišje. Upajmo, da bo prinesel tudi kakšno zanimivo funkcionalnost, podobno kot prejšnji modeli Galaxy S (upravljanje s kretnjami ali očmi ipd.).

HTC One (M9) (marec 2015)

 

HTC-jev One (M8) (na sliki) je bil eden izmed najbolj vročih mobitelov lanskega leta. Krasijo ga privlačna zunanjost in številne zmogljive strojne specifikacije. Nekaj kupcev mu je sicer zamerilo njegovo kamero, a verjamemo, da bo ta pri njegovem nasledniku One (M9), ki ga pričakujemo že v prvi četrtini leta, boljša. Pričakujemo pa tudi izboljšave na drugih področjih. Mobitel One (M9) je eden tistih, ki se jih na Tehniku še posebej veselimo.

Apple iPad Pro (pomlad 2015)

Maksimalna velikost zaslonov pri tablicah se danes giblje okoli 10 palcev (25,4 centimetra), kar pa je za Apple, kot vse kaže, premalo. Govori se namreč, da naj bi v podjetju pripravljali tablico iPad Pro, ki naj bi imela kar 12,2-palčni (31-centimetrski) zaslon. Pogumna poteza! Bomo videli, ali bo tudi dobičkonosna.

OnePlus Two (april 2015)

 

Podjetje OnePlus je v letošnjem letu z mobitelom One (na sliki) precej razburkalo trg mobilnih naprav. V letu 2015 naj bi ponudilo njegovega naslednika, imenovanega Two. Zanj se govori, da bo imel nekoliko manjši, 5,2-palčni (13,2-centimetrski) zaslon. Pričakujemo lahko tudi, da bo na voljo za nizko ceno.

LG G4 (maj 2015)

 

LG je s svojim lanskoletnim paradnim mobitelom G3 (na sliki) zadel v polno. Naredil je mobitel, ki je vrhunski tako navzven kot tudi navznoter. Pričakovanja pred prihodom njegovega naslednika G4 so zato velika. Jih bo upravičil? Na Tehniku verjamemo v to. Informacije o mobitelu G4 počasi že kapljajo na splet. Govori se, da bo imel kot prvi LG-jev mobitel procesor, ki bo nastajal v LG-jevih domačih tovarnah. Omenja pa se tudi izboljšan zaslon. Se ga že veselimo!

Microsoft Surface Pro 4 (maj 2015)

Apple in Samsung že nekaj časa veljata za največja proizvajalca tabličnih računalnikov, a ostala podjetja nikakor ne nameravajo vreči puške v koruzo. Tudi Microsoft ne. Po precej dobro sprejeti tablici Surface Pro 3 naj bi ameriški gigant v letošnjem letu kupcem ponudil njenega naslednika. Surface Pro 4 naj bi prinesel hitrejše delovanje in izboljšano avtonomijo baterije.

Galaxy Note 5 (september 2015)

Čeprav mobitela Galaxy Note 5 na prodajnih policah ne bo še vsaj sedem mesecev, se na spletu že piše o njem. Prve govorice pravijo, da bo imel vgrajen 5,9-palčni (15-centimetrski) zaslon z ločljivostjo kar 2.160 x 3.840 slikovnih točk. Prepričani smo, da bodo tudi ostale strojne specifikacije na zelo visoki ravni.

Apple iPhone 6s/iPhone 6s Plus (september 2015)

O mobitelih iPhone 6s in iPhone 6s Plus za zdaj še ni zaupanja vrednih informacij. Po našem mnenju ne bosta prinesla kakšnega revolucionarnega napredka. Po vizualni plati bosta verjetno enaka aktualnima modeloma. Lahko pa pričakujemo večjo procesorsko moč, izboljšani kameri in še kakšno (manjšo) novost. Verjetno bo to dovolj, da bodo Applovi privrženci planili po njima.

Vira: phonearena.com, techgadgetnews

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. februar 2015
2377
11. februar 2015
Mobilne naprave, ki jih v letu 2015 ne smete spregledati
Android, iOS, Windows Phone 8