Mobitel v trenutku postane projektor

Tehnik 29. julij 2014
/PublishingImages/smartphone-projector-hero.jpg

Ste morda ob gledanju kakšnega filma na vašem pametnem mobitelu negodovali nad velikostjo zaslona, na katerem ga gledate? Verjetno vas je kar nekaj takšnih, ki ste prikimali. Ta problem lahko rešite z zelo zanimivim projektorjem z imenom Smartphone Projector, ki je nastal izpod rok podjetja Luckies of London. Ta namreč omogoča preslikavo slike z mobitela na steno ali platno. Tisti, ki radi ustvarjate, si sicer lahko podoben projektor izdelate sami, a glede na izjemno nizko ceno omenjenega izdelka je vprašanje, ali se splača vlagati energijo.

 

Smartphone Projector ob hitrem pogledu navzven precej spominja na klasične projektorje, a ob nekoliko natančnejšem pogledu vidimo, da se od njih precej razlikuje. Pri njem ne najdemo kablov, strojne opreme v notranjosti in robustnega ohišja. Sestavljen je iz kartonastega ohišja, posebne leče z 8-kratno povečavo na zunanjem delu in nekaj silikona v notranjosti za večjo stabilnost mobitela. To je vse.

 

Da pridemo do preslikave slike z mobitela na steno ali platno, potrebujemo le kakšno sekundo ali dve. Na zadnji strani projektorja moramo le vstaviti mobitel, na katerem moramo imeti vključen film ali kakšno drugo vsebino, in že dobimo sliko. Za koga se to morda sliši preveč preprosto, a zadeva deluje.

Sicer tega izdelka pri Tehniku še nismo preizkusili, tako da vam iz prve roke ne moremo povedati, kako dobro se odreže. Dejstvo pa je, da četudi slika ni na želeni ravni, si zaradi nizke cene marsikdo ne bo pretirano belil glave. Stane namreč samo 15.95 funta, kar nanese 19,80 evra. K temu dodajte še ceno poštnine.

Vira: luckiesoflondon.com, smartphoneprojector.co.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. julij 2014
2131
31. julij 2014
Mobitel v trenutku postane projektor
Android, iOS, Windows Phone 8