Mobitele Nexus naj bi naslednja tri leta proizvajal HTC

Tehnik 15. marec 2016
/PublishingImages/htc-nexusi-google-hero.jpg

Spletna stran MyDrivers je udarila z vestjo, da bo HTC naslednja tri leta za Google proizvajal mobitele Nexus. Uradne potrditve sicer še ni, saj Google in HTC o vsem skupaj še molčita. Triletna proizvodnja Nexusov bi bila sicer za HTC dobra stvar, saj bi zaradi nje v njegovo blagajno priteklo kar nekaj cekinov.

Trenutno še ni znano, koliko novih modelov Nexus bo v teh treh letih prišlo iz HTC-jevih tovarn. Se pa omenja, da bosta v letošnjem letu prišla dva. Omenja se tudi, da naj bi HTC v enega ali več modelov vgrajeval zaslone s tehnologijo 3D touch. Zaslona s takšno tehnologijo imata zadnja dva iPhona.

 

Mobitele Nexus je sicer do danes proizvajalo že kar nekaj podjetij. Prvega z imenom Nexus One (na slikah) je, zanimivo, proizvajal prav HTC. Drugega in tretjega (Nexus S in Galaxy Nexus) je Samsung, četrtega in petega (Nexus 4 in Nexus 5) je LG, šestega (Nexus 6) je Motorola, zadnja dva, ki sta bila predstavljena septembra lani (Nexus 5X in Nexus 6P), pa sta LG in Huawei. Pestra paleta podjetij, ni kaj.

Vira: gizmochina.com, m.mydrivers.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. marec 2016
2895
15. marec 2016
Mobitele Nexus naj bi naslednja tri leta proizvajal HTC