Motorola Moto Maxx z izjemno vzdržljivo baterijo

Tehnik 11. november 2014
/PublishingImages/motorola-moto-hero.jpg

Motorola Mobility ali krajše kar Motorola je nedavno za ameriški trg predstavila zelo zanimiv pametni mobitel DROID Turbo. Sedaj je na svojem blogu širši javnosti predstavila še model Moto Maxx. Gre za nekakšno mednarodno različico DROID-a Turbo, saj se od njega v glavnem razlikuje le po tem, da je namenjena za trge izven ZDA. Kupci v Braziliji lahko po Moto Maxxu že posežejo, kmalu pa bo na voljo tudi v Mehiki in še nekaterih drugih državah Latinske Amerike. Kdaj, če sploh, ga bomo videli v Evropi, ni znano. Upajmo, da ga bomo, saj gre za zares vrhunski mobitel, ki se lahko brez težav kosa z vsemi najboljšimi ta hip.

 

Motorola je na trg poslala že več mobitelov, ki se lahko pohvalijo z baterijo z zelo dolgo avtonomijo. Tudi novi Moto Maxx ima zelo dobro. Njegova baterija s 3.900 mAh naj bi mobitel, kot pravijo pri Motoroli, ob enkratnem polnjenju držala pokonci več dni. Seveda je ta čas pogojen s tem, kako pogosto mobitel uporabljamo in kaj z njim delamo. Verjetno bi se dalo baterijo sprazniti že v enem dnevu, če bi neprestano igrali igrice. Ob povprečni rabi pa bi baterija morala zdržati precej več kot en dan. Njegova baterija se tudi izredno hitro polni. Ob le 15-minutnem polnjenju nudi do 8 ur ponovne rabe mobitela.

Moto Maxx je sestavljen iz kakovostnih materialov. Na zunanjem delu sta steklo Corning Gorilla Glass in poseben balistični najlon, pod njima pa se nahajajo izredno trpežna vlakna DuPont Kevlar, ki naj bi bila kar petkrat trdnejša od jekla. Zaradi tega ukrivljanj mobitela ob njegovem nošenju v žepu ne bi smelo biti. Notranji in zunanji del mobitela je odet tudi v poseben premaz, ki se do neke mere lahko bori z vodo.

 

Ena izmed zanimivejših lastnosti mobitela Moto Maxx je tudi njegov zaslon s 5,2-palčno (13,2-centimetrsko) diagonalo. Ta se ponaša z ločljivostjo 1.440 x 2.560 slikovnih točk, ki ob omenjeni diagonali prinese neverjetnih 565 slikovnih točk na palec. Težko najdemo mobilno napravo, ki jih ima več. Na misel nam trenutno pade le različica Galaxyja S5 z oznako LTE-A, ki je na voljo le na južnokorejskem trgu. Ta jih ima 577. Čeprav se zdi teh 565 in 577 slikovnih točk na palec izjemno veliko, bosta ti dve številki zagotovo kmalu preseženi, kajti rekordi v svetu računalništva hitro zastarajo. Spomnimo se maja predstavljenega LG-jevega paradnega modela G3, ki je prinesel do takrat nepredstavljivih 534 slikovnih točk na palec, danes pa so te že presežene. Se je pa na tem mestu smiselno vprašati, zakaj proizvajalci sploh še povečujejo gostoto slikovnih točk, ko pa človeško oko točk ne more več zaznati pri zaslonih, ki imajo po 300 ali 400 točk na palec. Tistih nad 500 pa še posebej ne. Marketinški trik? Najverjetneje da.

Mobitel skriva v rokavu še nekaj adutov v zvezi s strojno opremo. Vgrajeno ima kamero z izjemno visokih 21 MP, ki omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K. Tu pa so še zmogljiv Qualcommov 4-jedrni procesor, visokih 64 GB internega spomina in podpora za hitra LTE/4G omrežja.

Motorola v svoji predstavitvi ni omenila, katera različica operacijskega sistema Android se na mobitelu nahaja. Predvidevamo, da ima naložen Android KitKat, ki pa ga bo v kratkem verjetno možno nadgraditi na Android Lollipop.

Vir: motorola-blog.blogspot.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. november 2014
2275
19. november 2014
Motorola Moto Maxx z izjemno vzdržljivo baterijo
Android