Na GeekBenchu ujet še drugi letošnji Nexus

Tehnik 25. september 2015
/PublishingImages/geekbench-druginexus-hero.png

Nedavno smo na Tehniku poročali, da se je Nexus 6P znašel na spletni strani GeekBench, ki je razkrila nekaj njegove strojne opreme. Enako se je sedaj zgodilo še z drugim letošnjim Nexusom - Nexusom 5X. Tudi o njem je omenjena spletna stran razkrila nekaj informacij.​

GeekBench razkriva, da je Nexus 5X (na naših slikah Nexus 5) nekoliko manj zmogljiv od Nexusa 6P. Vgrajen naj bi imel 6-jedrni procesor Snapdragon 808 ter 2 GB RAM pomnilnika. Nexus 6P naj bi imel 8-jedrni procesor Snapdragon 810 ter 3 GB RAM pomnilnika. Omenjena spletna stran razkriva, da bo imel Nexus 5X, tako kot Nexus 6P, naložen Android 6.0 Marshmallow.

Drugih kosov strojne opreme Nexusa 5X GeekBench ne razkriva. No, so pa jih razkrili nekateri drugi viri. Ti pravijo, da ima novinec vgrajen tudi zaslon z ločljivostjo 1.080 x 1.920 slikovnih točk, da ima kamero s 13 MP ter da bi lahko imel tudi bralnik prstnih odtisov.

Kdaj bo novi Nexus 5X uradno predstavljen? Vse kaže na to, da že prihodnji teden. Google bo namreč v torek imel predstavitveni dogodek, na katerem nam bo verjetno predstavil tako njega kot tudi Nexusa 6P. O dogodku bomo na Tehniku seveda poročali, zato nas še naprej redno spremljajte.

Viri: mobileburn.com​, ​browser.primatelabs.com​, google.com​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. september 2015
2689
1. oktober 2015
Na GeekBenchu ujet še drugi letošnji Nexus
Android