Na Kickstarter prišla izjemna kolesarska čelada Lumos

Tehnik 17. julij 2015
/PublishingImages/lumos-helmet-hero.jpg

Na spletno stran za množično financiranje Kickstarter je prišel izjemno zanimiv izdelek, katerega bodo zagotovo veseli vsi kolesarji. Gre za prav posebno kolesarsko čelado, s katero smo lahko v cestnem prometu precej bolj opaženi, še posebej ponoči. Bo z njo v prihodnje manj kolesarskih nesreč? Močno upamo!

 

Čelada Lumos, kakor so jo njeni snovalci poimenovali, po svoji obliki precej spominja na druge kolesarske čelade, ima pa za razliko od njih na več koncih vgrajene luči. Z njimi drugim udeležencem v cestnem prometu nakazuje poteze, ki jih na cesti delamo oziroma jih nameravamo narediti, ter z njimi povečuje našo vidnost na cesti.

Signalizacija na čeladi poteka na zelo preprost in deloma tudi avtomatičen način. Ko npr. zaviramo, pospeškomer (angl. accelerometer), ki je vgrajen v čelado, to zazna in sam prižge luči na zadnji strani čelade v rdeči barvi. S tem vozniki za nami takoj vedo, da zmanjšujemo hitrost. Preko posebnega upravljalnika, ki ga lahko postavimo kamorkoli na kolesu želimo, pa lahko na čeladi vklopimo stranske luči in voznikom pred in za nami nakažemo, v katero smer bomo zavili. Domiselno, kajne?

Za Lumos je bilo na Kickstarterju samo v prvih dveh dnevih kampanije zbranih približno 200 tisoč dolarjev (okrog 180 tisoč evrov), kar vsekakor ni malo. Koliko denarja je bilo zbranega do trenutka, ko ta prispevek berete, si lahko ogledate na tem naslovu.

Vir: kickstarter.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. julij 2015
2591
22. julij 2015
Na Kickstarter prišla izjemna kolesarska čelada Lumos
Android, iOS, Windows Phone 8