Na Twitter lahko sedaj nalagamo daljše videe

Tehnik 23. junij 2016
/PublishingImages/twitter-video-hero.jpg

Iz Twitterja so sporočili več novosti – največja je morda ta, da lahko sedaj uporabniki na svoj Twitter profil nalagamo do 140 sekund dolge videe, prej pa smo lahko le 30-sekundne. Nalaganje 140-sekundnih videov je ta hip omogočeno prek spletne strani twitter.com ter prek Twitterjevih aplikacij za iOS in Android. Kmalu bo nalaganje mogoče tudi prek uradnih aplikacij za Mac in Windows. Povsem mogoče je, da je v hipu, ko berete to novico, tudi ta možnost že na voljo.

Twitter je sicer že v preteklosti omogočal nekaterim založnikom, da so na svoj Twitter profil nalagali videe, daljše od 30 sekund. Ti so lahko na svoj profil nalagali kar do 10-minutne videe in tako dolge videe bodo lahko nalagali še naprej.

 

Naj spomnimo: pred tremi meseci so tudi uporabniki Instagrama dobili možnost nalaganja daljših videov, in sicer 60-sekundnih. Do takrat je bilo na Instagram mogoče nalagati samo do 15-sekundne videe.

Iz Twitterja so obenem tudi sporočili, da bodo kmalu lahko nekateri uporabniki v Vine, ki ga je pred leti kupil Twitter, prav tako nalagali do 140-sekundne videe. Poleg tega pa so najavili tudi prihod nove aplikacije z imenom Engage, ki je namenjena vplivnim uporabnikom Twitterja, torej tistim, ki imajo veliko sledilcev. Ta aplikacija jim bo nudila vpogled v številne statistike glede njihovega Twitter računa.

Telekom Slovenije na Twittru.

Viri: Twitter

Foto: Twitter, Twitter na Flickerju

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. junij 2016
3031
23. junij 2016
Na Twitter lahko sedaj nalagamo daljše videe