Na splet zašle številne informacije o novih dveh iPhonih

Tehnik 15. maj 2015
/PublishingImages/govorice-dva-iphona-hero.jpg

Apple naj bi nam tudi letos ponudil dva iPhona, enega večjega in enega manjšega. Prav dosti zaupanja vrednih informacij o njima do sedaj nismo imeli, ravnokar pa nam je s celim paketom informacij postregel priznani analitik Ming-Chi Kuo iz podjetja KGI Securities. Poglejmo si, kako naj bi novinca po njegovem mnenju izgledala.

 

Nova iPhona naj bi bila po velikosti podobna aktualnima modeloma. Eden naj bi imel 4,7-palčni (11,9-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 750 x 1.334 slikovnih točk, drugi pa 5,5-palčnega (14-centimetrskega) z ločljivostjo 1.080 x 1.920 slikovnih točk. Diagonala in ločljivost zaslonov naj bi torej ostala takšna, kot je pri aktualnih modelih, bosta zaslona pri novincih, kot vse kaže, vseeno naprednejša, saj naj bi imela vgrajeno tehnologijo Force Touch. Ta prepoznava, kako močno uporabnik pritisne na zaslon, s čimer omogoča nove načine upravljanja operacijskega sistema.

Nekateri uporabniki so Applu očitali, da se njegova iPhona 6 in iPhona 6 Plus prehitro ukrivita. Gigant iz Cupertina naj bi te pritožbe upošteval in nova iPhona naredil bolj odporna proti ukrivljanju. Večjo trdnost naj bi dosegel z nekaterimi spremembami v notranjosti naprav, uporabil pa naj bi tudi nove materiale.

Nova iPhona naj bi prinesla še kar nekaj novosti. Med drugim naj bi imela boljši procesor, več RAM pomnilnika (2 GB), boljšo kamero, izboljšan bralnik prstnik odtisov, boljšo kakovost zvoka pri izvajanju klicev, odeta pa naj bi bila tudi v novo roza barvo.

Proizvodnja mobitelov naj bi se začela enkrat v drugi polovici avgusta. Na prodajnih policah bi ju tako lahko ugledali enkrat v jesenskih mesecih.

Vira: 9to5mac.com, apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. maj 2015
2507
19. maj 2015
Na splet zašle številne informacije o novih dveh iPhonih
iOS