Na trg nosljivih naprav prihajata ura Gear S in očala Gear VR

Tehnik 4. september 2014
/PublishingImages/gear-s-gear-vr-hero.jpg

Poleg mobitelov Galaxy Note 4 in Galaxy Note Edge je Samsung na svojih treh sočasnih predstavitvenih dogodkih predstavil tudi dve zanimivi nosljivi napravi. Gre za uro Gear S in virtualna očala Gear VR. Predvidevamo sicer, da se ta dva izdelka ne bosta prodajala tako dobro kot Galaxy Note 4, a bi vseeno lahko v Samsungov mošnjiček prinesla kar nekaj dodatnih cekinov.

Samsung Gear S

 

Samsung na trgu pametnih ur ni novinec, saj je do danes izdelal že več tovrstnih ur. Svoje izkušnje je sedaj s pridom uporabil tudi pri novi uri Gear S, ki ima kar nekaj zanimivih karakteristik. Vgrajen ima 2-palčni (5-centimetrski) zaslon, ki ni klasične ploske oblike, temveč ukrivljene. Pohvali se lahko z izjemno povezljivostjo, saj podpira GPS, Bluetooth, WiFi ter 3G-omrežje. Odlična povezljivost ji med drugim omogoča, da lahko celo sprejema ali izvaja klice. Ni slabo, kajne? Ura Gear S se ponaša tudi s številnimi zanimivimi aplikacijami, ki so prednaložene na njen operacijski sistem Tizen. Med drugim se na njej nahaja navigacijska aplikacija HERE, aplikacija za branje novic fastFT ter športni aplikaciji S Health ter Nike+ Running. Vas je premamila in bi jo radi imeli na svoji roki? Če je odgovor da, potrpite še do oktobra, ko bo na voljo širom po svetu.

Samsung Gear VR

 

Zanimiva popestritev Samsungovega predstavitvenega dogodka so bila očala Gear VR, ki jih je to južnokorejsko podjetje razvilo v sodelovanju s podjetjem Oculus. Z njimi je Samsung zagotovo spravil v dobro voljo vse tiste, ki se želijo še bolj globoko potopiti v virtualen svet. Očala nam omogočajo, da gledamo igre in videovsebine na precej bolj realističen način, kot če zremo v televizor. Ko jih nosimo, vsebine namreč ne stojijo pred nami na ploskem zaslonu, ampak jih lahko z obračanjem glave gledamo okoli sebe. Da očala »oživijo«, potrebujemo mobitel Galaxy Note 4, ki se ga vstavi vanje , in seveda primerne vsebine. Slednjih bo po Samsungovem mnenju veliko. V zvezi s časom prihoda očal na trg vam žal ne moremo povedati nič, saj Samsung o tem za zdaj še molči.

Vir: samsungmobilepress.com.

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
4. september 2014
2191
8. september 2014
Na trg nosljivih naprav prihajata ura Gear S in očala Gear VR
Android