Na trg pametnih ur prihaja nov igralec - HTC

Tehnik 16. februar 2015
/PublishingImages/htc-petra-hero.jpg

Vse več podjetij, ki na trgu pametnih mobitelov kaj pomenijo, se odloča stopiti tudi na trg pametnih ur. Samsung (na slikah njegova ura Gear Live), Sony, Microsoft in LG so svoje pozicije na njem zasedli že pred meseci. Tudi Apple je že predstavil svojo prvo pametno uro, kar pomeni, da je tudi on z eno nogo že na tem trgu. Kmalu pa naj bi nanj stopilo še eno veliko ime – HTC. O njegovi prvi pametni uri se je šušljalo že pred časom, sedaj pa so na splet končno zašle tudi zelo konkretne informacije o njenih specifikacijah.

 

HTC-jeva prvorojenka, ki bo prišla na prodajne police predvidoma enkrat v prihodnjih tednih, naj bi imela 1,8-palčni (4,6-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 32 x 160 slikovnih točk. Če podatek o ločljivosti drži, kot nož ostre slike pri njej ni za pričakovati. Na voljo naj bi bila v treh različnih velikostih, tako da ni potrebe po skrbi, da nam ne bi dobro sedla na roko. Natančnih informacij o kapaciteti njene baterije ni, se pa govori, da naj bi imela takšno, ki jo bo držala budno kar tri dni in več. Zbogom vsakodnevno polnjenje! V zvezi z njenimi strojnimi lastnostmi velja omeniti tudi odpornost na vodo in prah ter Bluetooth in GPS-podporo.

Na uri naj bi se, zanimivo, nahajal HTC-jev lasten operacijski sistem. Ta naj bi omogočal povezavo tako z mobiteli z Androidom, različice vsaj 4.4, kot tudi z napravami z iOS-om, različice vsaj 7.0. Pohvalil pa naj bi se lahko tudi s številnimi funkcionalnostmi oziroma orodji. Uporabniki naj bi lahko na njem koristili alarm, gledali razpored svojih opravil, videli analizo svojega spanca ... Programska oprema zveni dobro. Tudi strojni opremi za zdaj nimamo veliko za očitati. Nekoliko moteča je edino ločljivost.

Vira: upleaks.com, 9to5google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. februar 2015
2389
18. februar 2015
Na trg pametnih ur prihaja nov igralec - HTC
Android