Najboljše e-poštne aplikacije za Android

Tehnik 8. junij 2015
/PublishingImages/android-mail-aplikacije-hero.jpg

Večina nas ne more uiti dnevni komunikaciji po e-pošti, pa če to hočemo ali ne. Še vedno je to najlažje opraviti prek namizja računalnika, se pa mobilne aplikacije takemu udobju hitro približujejo.

Od dobre aplikacije za e-pošto pričakujemo v prvi vrsti to, da je hitra. Osveževanje nabiralnika, nalaganje sporočil – vse to mora potekati hitro, brez zatikanja, v sekundi ali dveh. Prav tako mora omogočati temeljito upravljanje z e-pošto: možnost odgovorov, arhiviranja, brisanja, vpogled v koledar, različne datoteke ... Če gremo še malo naprej, naj bo aplikacija tudi očem prijazna in enostavna za uporabo. Ponuja naj pregledne widgete, različne možnosti oblikovanja in personaliziranja. Če želite na hitro pokukati v nabiralnik, če je kaj pomembnega, pa vam je to pretežko, potem je čas, da si naložite novo aplikacijo za e-pošto.

Predstavljamo vam nekaj najbolj uporabljanih aplikacij, ki so vam brezplačno na voljo v trgovini Google Play.

GMAIL

Googlov Gmail klient je hiter in enostaven. Podpira možnost več računov (vključno z Gmail in IMAP) v enem skupnem nabiralniku, izklop zvoka in akcijska obvestila. Od vseh kanalov, kjer lahko uporabite Gmail, je mobilna izkušnja na Androidu verjetno najboljša.

 

Ta verzija Gmail aplikacije je enostavno lepa. Morda ni najhitrejša aplikacija na Androidu, a je dovolj hitra. Premikanje med različnimi deli aplikacije je preprosto tudi zaradi stranskega menija na levi strani, ki je postal zaščitni znak vseh Googlovih aplikacij. Sicer bi lahko bil Gmail boljši, nekako ne teče tako tekoče kot druge Googlove aplikacije, ki vključujejo koledar in shranjevanje datotek. Kljub temu je Gmail še vedno ena boljših in najbolj zanesljivih opcij za mobitele Android.

MICROSOFT OUTLOOK

Outlook se na Androidih še kar dobro izkaže; za spoznanje je počasnejši od Gmaila in tudi na splošno je izkušnja slabša kot na njegovi različici na iOS. Android verzija preveč skrije dostop do koledarja in datotek.

 

Omogoča pa nastavitve, kot so: dolžina predogleda e-pošte (koliko vrstic vsebine e-pošte naj prikaže v predogledu), razdeljen pogled (razdelitev ekrana na seznam e-pošte in odprto e-poštno sporočilo), nastavitev nalaganja slik (želite imeti slike naložene v e-sporočilu ali ne), sprememba velikosti slik (ali naj se velikost slike zmanjša, ki jo pošiljate po e-pošti), klepet (združevanje e-sporočil z enako zadevo), omejitev prenosa večjih priponk samo prek WiFi, kako staro e-pošto naj prikazuje, nastavitve odsotnosti in podobno.

Z nekaj posodobitvami bi bila lahko aplikacija tako dobra kot na iOS.

MAILBOX

 

Če ne potrebujete veliko storitev in želite nekaj preprostega, z Mailbox-om ne morete zgrešiti. Aplikacija je minimalističnega, izčiščenega videza in vam pomaga znebiti se vsega odvečnega v vašem nabiralniku brez veliko napora. Odlično pri tej aplikaciji je, da se izboljšuje glede na napor, ki ga vanjo vložite. Lahko si naredite urnik opravkov, jih premaknete na seznam kasnejših opravkov ali pa vse, kar želite obdržati, označite z zvezdico ali kot neprebrano, ostalo pa z enim dotikom arhivirate. Nastavite si lahko, ob katerih urah in dneh želite prejemati sporočila, in kdaj je nabiralnik v stanju dremeža. Všeč nam je, da dobimo e-sporočilo dobrodošlice z nekaj nasveti za uporabo takoj, ko začnemo uporabljati aplikacijo.

WEMAIL

 

WeMail je prijazna aplikacija, ki se trudi narediti čimveč namesto vas. Ko se vrnete na aplikacijo, vam pove, koliko minut ali brskanja vam je prihranila s pametnim združevanjem e-pošte, v našem testu kar 50 %. Navdušil nas je tudi hiter in res pregleden dostop do kontaktov, zgodovine stikov s kontakti in arhiva vseh prilog, pa tudi videz ji lahko spremenite z menjavo teme. Prikazovanje e-poštnih sporočil morda ni najbolj pregledno, saj jih zaradi načina prikaza kot kartic naenkrat vidite le po 4, kar pa ni problem, če ne prejemate veliko e-pošte.

Poglejte si še druge aplikacije za mobilno e-pošto. Katera pa je vam najbolj všeč?

Vir: theverge.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. junij 2015
2541
11. junij 2015
Najboljše e-poštne aplikacije za Android
Android