Naprava, ki zrak v vaši dnevni sobi očisti, ogreje in ohladi

Andrej Pirnat 31. avgust 2016
/PublishingImages/cistilec_zraka_naslovna-hero.jpg

Priznano tehnološko podjetje Dyson, ki se ukvarja z izdelavo ventilatorjev, grelcev, sesalnikov in sušilcev za roke, je razvilo vsestranski čistilec zraka, ki je poleg svoje osnovne funkcije zmožen opravljati tudi delo grelnika in ohlajevalca zraka v prostoru.

Pure Hot+Cool Link, kot se naprava imenuje, pri svojem osrednjem poslanstvu, čiščenju zraka naravnost blesti. Opremljen s 360-stopinjskim HEPA filtrom (visoko učinkovit lovilec delcev kakršne uporabljajo v bolnišnicah in letalih) naj bi bil sposoben “ujeti” kar 99,7 odstotkov vseh strašnih reči, za katere sploh ne vemo (in ne želimo vedeti), da so v zraku (zrak v zaprtih prostorih, kot so naši domovi, je lahko petkrat bolj onesnažen kot zrak na odprtem).

 

Nevidna nesnaga, ki se lahko skriva v zraku

  • cvetni prah in drugi alergeni
  • bakterije
  • spore plesni
  • prah
  • neprijetne vonjave
  • prhljaj hišnih ljubljenčkov
  • zdravju potencialno škodljivi mikroskopski delci

Idealen partner za vse letne čase

S sistemom posebnih šob, ki proizvajajo usmerjen tok zraka, pa zna poleg čiščenja zrak v prostoru tudi ogreti oziroma ohladiti. Tako je lahko nepogrešljiv pripomoček poleti in pozimi. Pri tem pa je tudi varčen z energijo, saj se pri uporabi v manjših prostorih aktivira le ena šoba, če želite ogreti ali ohladiti večjo sobo, pa po potrebi lahko aktivirate še drugo.

 

Sodobnim časom primerno se Dysonov izum dobro razume tudi s pametnimi telefoni in tablicami. Preko aplikacije Link ga namreč lahko upravljate kar iz domačega naslonjača. Še cena? Vsestransko orodje žal ni poceni, saj morate zanj odšteti dobrih 500 evrov.

Foto: Dyson

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. avgust 2016
3141
31. avgust 2016
Naprava, ki zrak v vaši dnevni sobi očisti, ogreje in ohladi