Naučimo se poslati e-pošto s časovnim zamikom

Tehnik 13. maj 2015
/PublishingImages/boomerang-gmail-hero.jpg

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste želeli poslati elektronsko pošto s časovnim zamikom, a niste vedeli, kako to narediti? Verjamemo, da je marsikdo izmed vas na to vprašanje prikimal. Na Tehniku smo se zato odločili, da pokažemo, kako to lahko naredite na osebnem računalniku, če na njem uporabljate Gmail, ter na mobilni napravi z operacijskim sistemom Android.

Na osebnem računalniku

Za internetne brskalnike Firefox, Chrome in Safari obstaja zanimiva razširitev oziroma aplikacija z imenom Boomerang, s pomočjo katere lahko na Gmailu elektronsko pošto povsem enostavno pošiljamo z zamikom. Kako pridete do nje in kako lahko elektronsko pošto pošiljamo preko nje z zamikom, bomo razložili v spodnjih korakih.

 

  • Odprite enega izmed omenjenih brskalnikov ter se odpravite na spletno stran www.boomeranggmail.com.
  • Na njej boste zagledali velik rdeč gumb z napisom »Add this to your Gmail!«, na katerega kliknite in si namestite aplikacijo Boomerang. Firefox bo po namestitvi aplikacije zahteval, da ga ponovno zaženete. Ostala dva brskalnika tega ne zahtevata.
  • Po namestitvi bo Boomerang nared za uporabo in bo avtomatsko tekel v ozadju Gmaila vsakič, ko boste Gmail odprli. Na dnu vsake prejete e-pošte in v obrazcu za pošiljanje nove se vam bo odslej, poleg gumba »Send«, pojavljal nov gumb »Send Later«, prek katerega boste e-pošto lahko pošiljali z zamikom. S klikom nanj se vam bo vsakič odprl poseben meni, v katerem boste lahko nastavljali čas, ko boste želeli, da je vaša e-pošta naslovniku dostavljena. V meniju boste lahko nastavili, da se e-pošta pošlje samo enkrat, lahko pa tudi, da se večkrat v določenem ciklu. Na primer vsak torek ob 17:00. Ko boste določili čas, boste morali le še pritisniti na gumb »Confirm«. Boomerang bo nato vsako vašo e-pošto zadržal v svoji bazi in jo naslovniku poslal ob želenem času.
  • Vso e-pošto, ki jo boste pošiljali s časovnim zamikom, lahko kasneje urejate (na primer nastavite drugačen čas, ko naj bo poslana, ali pa jo izbrišete še preden bo poslana). To lahko delate v posebnem oknu, do katerega pridete tako, da v desnem zgornjem kotu Gmaila kliknete na ikono v obliki bumeranga ter nato še na »Manage scheduled messages«.

Na Androidu

Aplikacijo Boomerang najdemo tudi na Androidu in tudi ona nam omogoča pošiljanje e-pošte s časovnim zamikom. Androidni Boomerang sicer omogoča še precej več kot le to. Omogoča tudi arhiviranje e-pošte, brisanje e-pošte, določanje pomembnosti posameznim sporočilom… Z njim torej lahko urejamo svoj e-poštni predal v pravem pomenu besede.

 

Poglejmo si, kako pridete do Boomeranga za Android in kako v njem poteka pošiljanje z zamikom.

  • Odpravite se na spletno tržnico Google Play ter v njej poiščite aplikacijo z imenom Email App for Gmail & Exchange (pravo ime aplikacije je sicer Boomerang, a v iskalniku je pod tem imenom ne boste našli) ali pa kliknite na to povezavo.
  • Aplikacijo Boomerang si namestite.
  • Ko boste aplikacijo prvič odprli, boste morali vanjo vnesti podatke o vašem e-poštnem računu. Trenutno lahko vnašate samo Gmail ali Exchange račun. Kasneje naj bi bili podprti še kakšni drugi ponudniki.
  • Po vnosu vašega računa boste morali izbrati še barvno temo, nato pa boste postavljeni na osrednjo stran aplikacije, kje se vam bo izpisala vsa vaša nazadnje dobljena e-pošta.
  • Preko osrednje strani nato lahko pošljete e-pošto z zamikom. Če želite poslati popolnoma novo e-pošto, pritisnite v desnem zgornjem kotu na ikono v obliki pisma in nato v obrazec vnesite elektronski naslov prejemnika, ime vašega sporočila ter vsebino. Nato pritisnite na gumb »Send Later« in pokazala se vam bo nova stran, v kateri določite, kdaj naj prejemnik vašo e-pošto prejme. Za tem le še pritisnite na »Schedule« in e-pošta bo poslana ob želenem času. Z zakasnitvijo lahko odgovarjate tudi na že prejeto e-pošto. Odprite eno izmed prejetih sporočil, napišite besedilo in nato prek »Send Later« določite čas, ko želite poslati svoj odgovor.

Vira: boomeranggmail.com, play.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. maj 2015
2503
18. maj 2015
Naučimo se poslati e-pošto s časovnim zamikom
Android