Navigacija pri Google Maps tudi brez dostopa do interneta

Tehnik 12. november 2015
/PublishingImages/google-maps-api-hero.jpg

Google je svojo že tako izjemno aplikacijo Google Maps ravnokar še izboljšal. Ta njegova aplikacija nam sedaj omogoča, da tudi ko smo brez interneta oziroma je ta nestabilen uporabljamo njeno navigacijo. Odlična zadeva, ki bo verjetno prišla prav marsikomu. Do »offline« navigacije v Google Mapsu lahko pridemo s shranjevanjem območij na svojo mobilno napravo.

Kako si lahko shranimo določeno območje na svojo mobilno napravo, si poglejte v pripeti animaciji. Zadeva je zelo enostavna. Imejte pa seveda v mislih, da shranjena območja terjajo nekaj prostora na internem spominu mobilne naprave, zato si jih shranite samo toliko, kot jih potrebujete.

 

Poleg koriščenja navigacije si lahko na shranjenem območju brez interneta ogledujemo še nekatere druge stvari, a ne vseh, kot si jih lahko v »online« načinu Google Mapsa. Živih podatkov o prometu na cestah na primer ne moremo videti. So nam pa na voljo nekatere druge informacije, kot na primer telefonske številke trgovin. Po shranjenem območju pa lahko tudi iščemo in si ogledujemo lokacije, ki se nahajajo na njem.

Nova različica aplikacije Google Maps, ki omogoča »offline« navigacijo, je na Androidu že na dostopna, na iOS-u pa bo kmalu. Če uporabljate Android in je v času branja tega prispevka pri vas še ni, jo lahko pričakujete vsak hip. Tudi na Tehniku je še nismo mogli preizkusiti.

Vir: googleblog.blogspot.si

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. november 2015
2751
17. november 2015
Navigacija pri Google Maps tudi brez dostopa do interneta
Android, iOS, Windows Phone 8