Tako ne boste nikoli zamudili pomembnega športnega trenutka

Marjan Kodelja 22. junij 2021 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/NEO-VRHUNCI-KODELJA-JUN21-HERO.JPG

Telekom Slovenije je na TV-komunikatorju NEO Smartbox omogočil Vrhunce – funkcijo s pomembnimi trenutki, ki jih v nobenem primeru nočete zamuditi ali pa čutite nezadržno željo, da bi si jih ogledali večkrat.

Najhuje, kar se lahko pripeti navdušenemu ljubitelju športa, je kratkotrajna nepozornost in poteza dneva je mimo. Ne ravno popolnoma. Vedno lahko prevrtite nazaj in se trudite poiskati kratko sekundo ali dve, ko se je vrhunec zgodil. Toda čas teče. Dogodek poteka naprej in bolj ko se oddaljuje, težje ga je najti na ta sicer v vseh pogledih preprost način iskanja po shranjenih vsebinah. Sprašujemo se, ali gre tudi drugače. V primeru platforme za pametno življenje NEO zagotovo. Z zadnjo nadgradnjo programske opreme smo namreč dobili funkcijo Vrhunci, s katero sistem shrani pomembne trenutke, dejali bi jim 'vrhunci športnega dogodka', ki jih lahko kadarkoli in v neomejenem številu prikličete na zaslon.

Ker je funkcija šele zaživela, tako rekoč je na začetku razvojne poti, je z njo opremljenih manj športnih vsebin. Toda te so prave in času primerne. Tekme evropskega prvenstva v nogometu na športnem programu Šport TV bodo še kar nekaj časa zaposlovale ljubitelje najpomembnejše postranske zadeve. Obilica odličnih ekip in vrhunskih posameznikov pa medtem obeta, da bo vrhunskih potez kvečjemu preveč kot premalo. Ko bo prvenstva konec, je na sporedu še eden, ravno tako pomemben dogodek. Na francoski pentlji (Tour de France 2021) bosta pomembno vlogo igrala najmanj dva slovenska kolesarja, zato ne dvomim, da bosta zvezdi prenekaterih vrhuncev. Z njimi bodo opremljeni prenosi in posnetki kar devetih najbolj zanimivih etap.

 

Platforma za pametno življenje NEO in še posebej TV-komunikator NEO Smartbox Telekoma Slovenije odlikuje izredno preprosto uporaba, čemur sledi tudi novo dodana funkcije. Seznam dostopnih vrhuncev med ogledom dogodka v živo na zaslon televizorja prikličemo s pritiskom tipke »OK« na daljinskem upravljavcu, nato se z njegovimi smernimi tipkami premaknemo na ikono treh črt z napisom »vrhunci«, ki je levo od ikone funkcije za hitro predvajanje naprej. Izbor potrdimo tako, da spet pritisnemo tipko »OK«. Na desni tretjini zaslona se prikaže okno z izbranimi dogodki. Med njimi se premikamo s smernima tipkama »gor« ali »dol« in potrdimo izbranega s tipko »OK«. Vrhunci so na voljo tudi, ko želite gledati dogodek, ki se je že odvil. V tem primeru se na vrstici z možnostmi prikaže navidezni gumb Vrhunci. Od tu naprej je postopek iskanja in predvajanja enak. Po koncu predvajanja izbranega se samodejno začne predvajati naslednji, po koncu zadnjega pa se predvajanje vsebine nadaljuje tam, kjer ste nazadnje zaključili.

Časovne funkcije so ene izmed najpomembnejših sodobnih storitev spremljanja linearne televizije, saj jo obogatijo, nadgradijo in s tem nudijo gledalcu večjo svobodo odločanja, kdaj in kaj želi gledati. Vrhunci so ena izmed njih, vendar verjamem, da na vrhu seznama pomembnih vsakega pravega ljubitelja športnih dogodkov. Hkrati so natanko tisto, kar potrebujemo gledalci, ki težko pred zaslonom zdržimo dlje časa. Gledati začnemo, ko se dogodek bliža zaključku, večinoma je takrat najbolj napeto, in si na hitro pogledamo, kaj pomembnega se je pripetilo do tedaj.

Še niste naš naročnik?

Spoznajte NEO - pridobite promocijsko geslo za 30-dnevni brezplačni dostop. Nato pa prenesite prenovljeno aktivacijo NEO ali obiščite neo.io in ne zamudite ključnih trenutkov na tekmah evropskega prvenstva v nogometu ali na kolesarki Dirki po Franciji

kupi

Nalaganje vsebine
© 2021 Telekom Slovenije
22. junij 2021
5699
22. junij 2021
Tako ne boste nikoli zamudili pomembnega športnega trenutka