Neyya – pametni prstan za upravljanje drugih naprav

Tehnik 23. november 2015
/PublishingImages/neyya-ring-hero.jpg

To, da danes obstajajo pametne ure in pametne zapestnice, ve skorajda že vsak. Marsikdo pa ne ve, da obstajajo tudi pametni prstani. Teh je bilo predstavljenih že več. Ravnokar je bil še eden - gre za pametni prstan z imenom Neyya, ki je, sodeč po videnem, eden zanimivejših. Poglejmo si, kaj nam ta novinec prinaša.

 

Pametni prstan Neyya nam omogoča, da preko njega na daljavo upravljamo svoj osebni računalnik, mobitel, tablico ter še kakšno napravo. Omenjene naprave se upravlja preko sledilne ploščice, ki se nahaja na zgornjem delu prstana. Seveda naprav s tem prstanom ne moremo upravljati v celoti, ampak samo deloma. Ne moremo npr. preko prstana pisati sporočil na svojem mobitelu. Lahko pa spreminjamo jakost glasbe, ki se predvaja na njem, oziroma nastavimo novo skladbo, se javimo na klic, in še kaj bi se našlo.

V pametni prstan Neyya je vgrajena baterija, ki zdrži tri dni, če prstan pogosto uporabljamo, ter deset dni, če je prstan v stanju pripravljenosti. To je več, kot zdržijo baterije pri številnih pametnih urah.

Pametni prstan Neyya bo možno kupiti že ob koncu tega meseca. Kupcem bo na voljo v različnih velikostih ter v barvi titana in v zlati barvi. V barvi titana bo stal 129 dolarjev (približno 120 evrov), v zlati barvi pa 169 dolarjev (približno 155 evrov). Ni malo, ni pa tudi veliko.

Vira: intrendio.com, youtube.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. november 2015
2763
30. november 2015
Neyya – pametni prstan za upravljanje drugih naprav
Android, iOS, Windows Phone 8