Nintendo bo svoje igre odslej ponujal tudi na mobitelih in tablicah

Tehnik 13. maj 2015
/PublishingImages/nintendo-igre-hero.jpg

Video igre na pametnih mobitelih so bile sprva precej slabe. Imele so skromno igralnost ter slabo grafiko. Danes je zgodba drugačna, saj je bilo v zadnjih letih za te naprave narejenih že kar nekaj takšnih, ki imajo odlično igralnost ter grafiko, ki se je ne bi sramovale niti tiste iz novodobnih konzol ter osebnih računalnikov. Ponudba iger na pametnih mobitelih (in tablicah) pa bo v kratkem še bolj pestra. Japonski gigant Nintendo je namreč ravnokar najavil, da bo na njih poslal približno pet svojih iger.

 

Nintendo je v svoji najavi razkril, da prvo izmed iger lahko pričakujemo enkrat do konca letošnjega leta, ostale pa enkrat do marca leta 2017. Za kakšne igre bo šlo, ni znano. Igričarji ne bi imeli prav nič proti, če bo v tej peterici igra iz njegove legendarne serije The Legend of Zelda. Ali pa igra iz serije Super Mario Bros., ki se je marsikomu še bolj vtisnila v srce. Četudi v tej peterici ne bo ne ene in ne druge, smo na Tehniku optimistični in verjamemo, da bo šlo še vedno za zelo dobre in zanimive igre, ki nas dolgo ne bodo izpustile izpred ekranov. Nintendo verjetno ne bo pustil, da se njegov ugled zaradi slabih iger umaže.

Bojazni, da bi Nintendo zaradi mobilnih naprav zapostavil svoje konzole, ni. V podjetju bodo slednjim še naprej posvečali izjemno veliko pozornosti.

Vira: appleinsider.com, wikipedia.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. maj 2015
2502
15. maj 2015
Nintendo bo svoje igre odslej ponujal tudi na mobitelih in tablicah
iOS