Nokia naj bi pripravljala vrhunski mobitel C9

Tehnik 15. marec 2016
/PublishingImages/nokia-c9-ugibanja-hero.jpg

2016 bi bilo lahko leto, ko bo Nokia ponovno stopila na trg pametnih mobitelov. Da je Nokia blizu vrnitve je nedavno nakazala izjava glavnega izvršnega direktorja, Rajeeva Surija, ki pravi, da so v podjetju pripravljeni, da spet začnejo razvijati pametne mobitele. Ravnokar so se na spletu pojavile še specifikacije enega izmed Nokiinih prvih pametnih mobitelov po povratku, ki naj bi se imenoval C9 (na slikah tablica N1). Te razkrite specifikacije še dodatno kažejo na to, da bo Nokia kmalu konkurirala Samsungu in ostalim gigantom v svetu pametnih mobitelov.

 

Posvetimo se omenjenemu C9. Sodeč po neuradnih informacijah, ki so prišle iz ene izmed azijskih spletnih strani, bo C9 vrhunski mobitel. Imel naj bi zelo zmogljiv procesor Snapdragon 820 z dodanimi 4 GB RAM pomnilnika. Za zajemanje nepozabnih trenutkov naj bi imel spredaj kamero z 8 MP, zadaj pa kamero z 21 MP. Pohvalil naj bi se lahko tudi z 32 GB/64 GB/128 GB internega spomina ter kovinskim ohišjem. Vse našteto se sliši zelo dobro. Je pa vseeno naštete specifikacije dobro jemati z nekaj rezerve.

Kakšen zaslon bo imel C9, žal ni znano. Prav tako ni znano, kateri operacijski sistem bo imel ta mobitel. Prav možno je, da Android. Nokia naj bi namreč po novem posegala tudi po Androidu in ne samo po Windowsu.

Za zdaj tudi še nimamo informacij, kdaj točno bo C9 predstavljen in kdaj bo šel v prodajo. Upamo, da čim prej.

Vira: phonesreview.co.uk, mobile-dad.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. marec 2016
2894
15. marec 2016
Nokia naj bi pripravljala vrhunski mobitel C9