Note 5 bo predstavljen 12. avgusta, v Evropo morda prihaja z zamudo

Tehnik 21. julij 2015
/PublishingImages/note-5-bo-predstavljen-1-hero.jpg

Informacije o mobitelu Galaxy Note 5 (na slikah Galaxy Note 4) v zadnjih dnevih prihajajo z leve in desne. Ravnokar smo dobili nekaj novih. Dobili pa smo tudi nekaj novih o še enem velikem mobitelu, ki nam ga Samsung namerava ponuditi – Galaxy-ju S6 edge+.

 

O tem, da naj bi bil Galaxy Note 5 predstavljen avgusta, smo na Tehniku že pisali. Sedaj smo izvedeli še konkretnejši čas njegove predstavitve. Kot poroča spletna stran SamMobile, naj bi bil predstavljen 12. avgusta. Poleg Galaxy-ja Note 5 naj bi Samsung ta dan predstavil tudi Galaxy-ja S6 edge+ (prej poznan tudi kot Galaxy S6 edge Plus). Oba mobitela naj bi šla v prodajo že 21. avgusta. Kot poroča omenjena spletna stran, je še vprašljivo, ali bo Galaxy Note 5 na dan začetka prodaje na voljo tudi v Evropi. Možno je, da k nam prihaja nekaj tednov kasneje. Bomo videli.

SamMobile je natrosil še nekaj novih informacij glede strojne opreme obeh mobitelov. Za Galaxy Note 5 pravi, da ne bo imel vgrajene reže za Micro SD-kartice, da bo oblikovno precej podoben Galaxy-ju S6 ter da bo imelo njegovo pisalo S Pen nov dizajn (bilo naj bi precej podobno običajnim pisalom). Za Galaxy-ja S6 edge+ pa pravi, da bo imel namesto procesorja Sanpdragon 808, katerega se je doslej omenjalo, procesor Exynos 7420 ter 3 GB RAM pomnilnika. Za ostale podrobnosti o obeh mobitelih si preberite enega izmed naših starejših prispevkov.

Trenutno še ni znano, ali bo mobitel na voljo v Sloveniji.

Vir: sammobile.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. julij 2015
2594
13. avgust 2015
Note 5 bo predstavljen 12. avgusta, v Evropo morda prihaja z zamudo
Android