Nova različica Androida se bo imenovala …

Tehnik 18. avgust 2015
/PublishingImages/android-marshmallow-hero.jpg

Google je skoraj vse dosedanje različice operacijskega sistema Android (izjema je samo nekaj prvih različic) poimenoval po določeni slaščici. Poimenoval jih je npr. z imeni Lollipop (lizika), KitKat (ime je po slavni čokoladi), Jelly Bean (žele bombončki), da ne naštevamo naprej. Sedaj je znano, da se tudi njegova naslednja različica Androida imenuje po slaščici. Po kateri? Marshmallov. Ja, po tistih pregrešno dobrih penastih bombonih, ki ste jih verjetno že okusili.

 

Ime naslednje različice Androida je Google sicer zelo počasi razkrival. Najprej je povedal, da se bo njeno ime začelo na črko M. Nato je nedavno na svojem na svojem uradnem Twitter profilu za Android objavil zanimiv video, v katerem je na šaljiv način odpeta pesem, v kateri je omenjenih cel kup možnih imen zanjo, kot npr. marshmallow, meringue, mocha in maple syrup. In sedaj je ime končno izdal.

Čeprav je bilo okrog imena naslednje različice Androida dolgo časa veliko nejasnosti, pa nam je Google do danes posredoval precej več informacij o novostih, ki jih naslednja različica Androida prinaša. Ena izmed pomembnejših novosti je npr. nekoliko spremenjen sistem potrjevanja dovoljenj, ki jih dajemo aplikacijam. Omeniti pa velja tudi večjo energijsko varčnost in naprednejši sistem odpiranja internetnih povezav.

Vir: android-developers.blogspot.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. avgust 2015
2632
20. avgust 2015
Nova različica Androida se bo imenovala …
Android