Nove fotografije prihajajočega iPhona 7 kažejo na pomembne spremembe

Andrej Pirnat 30. junij 2016
/PublishingImages/nove-iphone7-foto-hero.jpg

Če gre verjeti novim domnevnim fotografijam iPhona 7, ki so nedavno zaokrožile po spletu, te potrjujejo govorice, da bo imel novi Applov telefon večji fotoaparat in dva zvočnika, ne bo pa imel vhoda za slušalke.

Odsotnost vhoda za slušalke bi pomenila tanjše ohišje, hkrati pa tudi omogočila namestitev drugega zvočnika. To bi v praksi pomenilo, da bi imel iPhone prvič v svoji zgodovini stereo zvok. Prav tako pa slike nakazujejo, da bo nekaj sprememb doživel tudi fotoaparat.

Večji fotoaparat pomeni še bolj kakovostne slike

Pri klasičnem 4,7-palčnem iPhonu naj fotoaparat doživel spremembo v obliki večje leče (večja leča pomeni več zajete svetlobe in še bolj kakovostne fotografije tudi v slabših osvetlitvenih pogojih), večja 5,5-palčna različica, oziroma posebna različica "Pro" (Apple še ni razjasnil v koliko oblikah se po novi iPhone pojavil), pa naj bi se zgledovala po trendu, ki sta ga letos sprožila Huawei ter LG in naj bi imela kar dva fotoaparata.

 

Pozicijo naj bi zamenjali tudi horizontalni antenski liniji, ki že vrsto let krasita hrbtišče iPhona. Namesto prek zgornje in spodnje tretjine, bosta ti zdaj potekali po robovih ohišja, tako da bo to še bolj gladko in minimalistično.

Končno naj bi dvignili količino notranjega spomina

Kar se tiče specifikacij, naj bi Apple končno dvignil spodnjo mejo notranjega spomina iz 16 na 32 gigabajtov, zgornjo pa iz 128 na 256 gigabajtov. Kot veli njihova tradicija, pa telefon še vedno ne bo imel razširitvene reže za spominsko kartico. Roko na srce, če te govorice držijo, je tudi ne bo potreboval.

 

Prav količina spomina je bila namreč do zdaj ozko grlo in največji očitek iPhonu in če bodo pri Applu to "napako" res odpravili, bo prostora za kritične besede uporabnikov še manj. Podobno naj bi zrasla tudi količina delovnega pomnilnika (RAM) in sicer na 3 gigabajte, hitrejši pa bo tudi procesor, kjer bo stari čip A9 zamenjal novi A10.

Revolucijo napovedujejo šele za prihodnjo generacijo, ampak ...

Čeprav poročila analitikov in strokovnjakov kažejo, da Apple revolucionarne spremembe svojega telefona pripravlja šele za prihodnjo generacijo, torej v letu 2017, pa očitno tudi "sedmica" ne bo le kopija prejšnje generacije. Novi iPhone naj bi se na trgovinskih policah tradicionalno znašel septembra letošnjega leta.

Kateri telefon pa vi najtežje pričakujete?

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. junij 2016
3041
30. junij 2016
Nove fotografije prihajajočega iPhona 7 kažejo na pomembne spremembe