Obrat z Neptune Duo

Alenka Selčan 4. marec 2015
/PublishingImages/neptune-duo-hero.jpg

Slabi dve desetletji mineva, odkar so mobiteli začeli spodrivati zapestne ure. Svoboda zapestij ni trajala kaj dosti in že je tu vojna med izdelovalci pametnih naprav, kdo od njih bo ponudil bolj domiselno uro in kaj naj ta počne, da bo dovolj privlačna za nekoga, ki ima dobesedno „že poln kufer“ pametnih naprav.

 

Če je doslej marsikdo oporekal, da pametne ure prve generacije niso nič kaj več kot dodatek pametnim mobitelom in tablicam, ki zna še šteti korake in meriti vitalne funkcije (mimogrede, Apple je nedavno najavil, da se njihova težko pričakovana pametna ura tega ne bo počela), je tu že nova pametna naprava, ki hoče stvari postaviti na glavo.

Čemu bi imeli mobitel, ko pa imamo lahko pametno uro oziroma zapestnico, ki počne vse to, kar danes zmore mobitel, se sprašuje Simon Tian, komaj dvajsetletni ustanovitelj start-upa z imenom Neptune Duo.

 

Neptune Duo pomeni skorajda 'kopernikanski' obrat, v katerem doslejšnje središče sveta (mobitel, kakopak) spodrine nosljiva tehnologija. To kar nosimo na zapestju, ni več dodatek, temveč centralna pametna naprava, ki ji družbo v žepu dela precej neumen zaslon, za katerim nam ne bo prav nič žal, če nam ga kdo ukrade ali ga ponesreči izgubimo. Vsi podatki so na varnem, na našem zapestju.

 

Tudi če se slučajno zgodi, da zaslon pozabimo ali izgubimo, si lahko od prijatelja sposodimo njegovega, saj gre za povsem neosebno stvar, ki služi zgolj kot dodatek za predvajanje video posnetkov in lažje prebiranje obsežnejših sporočil.

No, ne le to. Zaslon je tudi miška, tipkovnica in celo rezervna baterije za napravo na zapestju. Ko ta upeša, jo preprosto približamo zaslonu in že jo ta nakrmi, tako da lahko ostanemo povezani s spletom, prav tako kot smo zdaj povezani z mobiteli. Skupna kapaciteta obeh naprav je 3800 mAh (1000 na zapestju, 2800 na zaslonu), kar pomeni, da si z enim samim polnjenjem zagotovimo nekaj dni brezskrbne rabe.

 

Neptune Hub se ne odreka privilegijem pametnih ur. In res, čemu bi se odrekli meritvam vitalnih funkcij, ko pa za to ni potrebe. Kot tudi ni skrbi, da Neptune Duo ne bo ponujal vsega, kar nudi mobitel, le način uporabe bo malce drugačen. Uporabniki Androidov se bodo hitro znašli v njegovem okolju, saj ga poganja Lollipop.

Če bi svoje zapestje radi oborožili z Neptune Duo, lahko to storite na več načinov. Lahko ga le rezervirate brez obveznosti in ob prihodu na trg zanj plačate polno ceno, ki se bo gibala okrog 700$, lahko pa ga podprete že zdaj in si z različnim vložkom zagotovite od sto do tristo dolarjev popusta.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. marec 2015
2412
6. marec 2015
Obrat z Neptune Duo
Android