Oculus Connect 2

Alenka Selčan 30. september 2015
/PublishingImages/occulus-connect-hero.jpg

Ljubitelji na novo vznikajoče se virtualne resničnosti niso spregledali, da se je v Hollywoodu med 23. in 25. septembrom godila konferenca z naslovom Oculus Connect 2, na kateri so najslavnejši proizvajalci tovrstnih očal naznanili kar nekaj obetavnih novic.

Gear VR

Če si nadvse želite vstopiti v svet navidezne resničnosti, pa se vam zdi takšno potovanje predrago, vas bo razveselila novica, da se vam ne bo več treba zadovoljiti zgolj z Googlovim Cardboardom (ki mimogrede stane le 12€), ampak si boste že za slabih sto ameriških dolarjev kmalu lahko privoščili najnovejši Samsung Gear VR, ki bo kompatibilen s Samsung Galaxy Note 5, S6 edge +, S6 in S6 edge. Gear VR bo Američanom dostopen že z novembrom, na prodajne police pa bo kmalu prišel še v štirideset drugih držav.

Oculus Ready PC program

 

Tisti, ki se ne bodo zadovoljili zgolj s Samsungovim Gear VR in bodo raje počakali na začetek prihodnjega leta in na prvo komercialno različico Oculus Rifta, morajo zanj ustrezno pripraviti svoj osebni računalnik. Da bi bil nakup novega računalnika lažji, so se s proizvajalci Asus, Dell in Alienware že dogovorili, da bodo opremljeni z Oculusu primerno opremo (NVIDIA, AMD, Intel). Takšni računalniki, ki naj bi prišli na trg v začetku prihodnjega leta, naj ne bi presegali cene tisoč ameriških dolarjev, označeni pa bodo s posebno nalepko Oculus Ready PC program.

Oculus Arcade

 

Z novo tehnologijo prihaja tudi več vsebine. Gear VR bo obogaten s šopkom najnovejših igric (Land’s End, Gunjack in Smash Hit ), ker pa se Oculus navdušuje tudi nad starimi arkadnimi igrami, bo tudi teh dovolj, da bo ponosnim lastnikom seta Gear VR zima minila kot za šalo, saj bodo izbirali med več kot dvajsetimi klasikami, med katerimi bodo tudi Sonic the Hedgehog, Gauntlet, Spy Hunter in celo Pac-Man.

Igre za Oculus Rift

Nič manj pa se ne bodo dolgočasili tisti, ki si bodo privoščili Oculus Rift, saj se pripravlja nova razvijalska platforma, namenjena prav razvoju tovrstnih iger. Nekatere med njimi bodo na voljo že prihodnje leto.

 

Med igrami bo tudi Minecraft, ki je v svoji 3D različici osupnil na prezentaciji Windowsovega projekta Hololens, Minecraft pa bo razveselil pa bo tako lastnike Oculus Rifta, kot Samsungovega Gear VR.

Oculus Video

Oculus cinema se je preobrazil v Oculus Video in si pridobil kar nekaj novih partnerjev. To so Fox, Lionsgate, Twitch, Vimeo, Tivo, Hulu, Netfix in kakopak Facebook, ki z novembrom uvaja 360° video.

V sodelovanju s hollywoodskimi studii so pripravili že sto posnetkov, ki bodo na ogled že letos, med obeti pa zasledimo naslove, kot so Igra lakote: Upor1, Razcepljeni, X-Men in celo trilogija Osmi potnik.

Oculus Touch in Oculus Medium

Oculus je že v začetku leta predstavil Touch, napravi za vodenje, ki ju uporabnik drži v rokah, da z njimi lahko upravlja virtualne predmete. Touch in Medium ponašata Oculus v nove sfere, ki presegajo meje zgolj zabavniške elektronike, saj bodo z njima na svoj račun prišle tudi ustvarjalne duše, zlasti tiste, ki ustvarjajo v 3D okolju. 3D animacija bo z Oculusom postala prava rekreacija.

 

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. september 2015
2692
2. oktober 2015
Oculus Connect 2
Android, iOS, Windows Phone 8