Office 2016 ugledal luč sveta

Tehnik 24. september 2015
/PublishingImages/office2016-hero.jpg

Microsoft je po treh letih uporabnikom ponudil novo različico svojega priljubljenega programskega paketa Office. Njegov novi Office 2016 prinaša cel kup uporabnih novitet. Vseh ne moremo našteti, saj jih je preveč, lahko pa omenimo tri, ki se nam zdijo še posebej zanimive.

 

Ena zanimivejših novosti, ki jih prinaša Office 2016, je možnost soavtorstva v orodjih Word, PowerPoint in OneNote. Gre za to, da lahko z več osebami v realnem času na daljavo oblikujemo isti dokument. Pri Microsoftu pravijo, da nameravajo možnost soavtorstva v prihodnosti dodati tudi ostalim orodjem paketa Office.

Druga zanimivejša novost, ki jo prinaša Office 2016, je, da ima integriran Skype, prek katerega lahko hitro opravimo pogovore z drugimi v zvezi z dokumentom, ki ga imamo odprtega. Tretja zanimiva novost pa je nov iskalnik, ki je trenutno sicer vgrajen samo v orodja Word, Excel in PowerPoint. Z njim lahko še hitreje pridemo do funkcionalnosti oziroma ukaza, ki ga iščemo. Tako se nam ni več potrebno prebijati čez številne menije, da pridemo do njega.

Do paketa Office 2016 lahko uporabniki pridemo prek naročila na storitev Office 365. To storitev je možno naročiti na tem naslovu. V prvem mesecu je brezplačna, nato pa je potrebno odpreti denarnico in zanjo vsak mesec plačati nekaj evrov.

Vira: blogs.office.com, products.office.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2015
2687
30. september 2015
Office 2016 ugledal luč sveta
Android, iOS, Windows Phone 8