OnePlus 2 ugledal luč sveta

Tehnik 29. julij 2015
/PublishingImages/oneplus-2-11-hero.jpg

Podjetje OnePlus je širši javnosti predstavilo naslednika lansko leto izredno uspešnega mobitela OnePlus One. In to na kakšen način! V virtualni resničnosti. Če ste predstavitev zamudili, si jo lahko še vedno ogledate prek aplikacije OnePlus 2 Launch, ki jo najdete na tržnici Google Play, ali pa na YouTubu. Sodeč po videnem na predstavitvi lahko rečemo, da je kitajskemu podjetju vnovič uspelo sestaviti dober mobitel za nizko ceno. Poglejmo si nekoliko natančneje, kaj vse nam OnePlus 2, kakor se ta mobitel imenuje, prinaša.

 

OnePlus 2 je oblikovno dokaj podoben predhodniku OnePlusu One. Je pa zato sestavljen iz bolj kakovostnih materialov. Njegovo ohišje je iz magnezija in aluminija, ki sta precej bolj trpežna od plastike, ki se nahaja na OnePlusu One. Na njegovem ohišju se nahaja nov gumb, s katerim lahko v trenutku izklopimo zvok pri obvestilih, ki jih prejmemo. Uporabna zadeva! Marsikdo bo vesel tudi informacije, da je možno pokrov na zadnji strani enostavno zamenjati s kakšnim drugim. Uporabnikom bodo na voljo takšni iz različnih materialov.

OnePlus 2 ima vgrajeno novejšo različico procesorja Snapdragon 810, ki naj ne bi imela težav s pregrevanjem, tako kot prva različica. Procesorju Snapdragon 810 je v pomoč kar 4 GB RAM pomnilnika. Za gladko delovanje iger in ostalih aplikacij se torej ni za bati. Za shranjevanje datotek je na voljo 16 oziroma 64 GB internega spomina.

Mobitel ima vgrajen 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon, ki ima relativno nizko ločljivost 1.080 x 1.920 slikovnih točk (400 slikovnih točk na palec). Se pa zaslon zato odkupi z visoko svetlostjo. Ta bo uporabnikom prišla še kako prav, ko bodo mobitel uporabljali na prostem. Pod zaslonom se nahaja baterija s kapaciteto 3.300 mAh. Ta je verjetno dovolj velika, da je uporabnikom ne bo potrebno polniti več kot enkrat dnevno.

 

Za fotografske užitke je dobro poskrbljeno. Na zadnji strani OnePlusa 2 se nahaja kamera, ki ima 13 MP, optični stabilizator slike ter lasersko ostrenje. Dva testa sta pred kratkim pokazala, da ta kamera izdeluje bolj kakovostne slike ponoči kot tista pri iPhonu 6 in bolj kakovostne slike kot tista pri Galaxyju S6 pri slikanju bližnjih objektov. Po omenjenih dveh testih je sicer težko reči, ali je v celoti gledano kamera pri OnePlusu 2 res boljša od tistih pri iPhonu 6 in Galaxyju S6. Za to bi bil potreben nekoliko bolj poglobljen test.

OnePlus 2 je eden izmed prvih mobitelov, ki imajo vgrajena vrata USB Type-C. Ta omogočajo še lažje vstavljanje USB kabla (ni pomembno, v katero smer ga ob vstavljanju obrnemo) ter izredno hiter prenos podatkov. OnePlus 2 ima vgrajen tudi napreden bralnik prstnih odtisov, ki naj bi deloval hitreje od tistega pri iPhonu 6.

Mobitel ima naložen OxygenOS. Gre za posebno različico Androida, ki so jo razvili v OnePlusu. OxygenOS prinaša zelo zanimivo aplikacijo za kamero, s katero se lahko snema počasne in »time-lapse« posnetke. Omogoča pa tudi kar nekaj prilagajanj svojega izgleda.

Za nakup OnePlusa 2 bodo kupci žal potrebovali povabilo. Bo pa po zatrjevanju soustanovitelja podjetja OnePlus, Carla Peia, do njega možno lažje priti kot pri OnePlusu One. Začetek prodaje novinca je predviden za 11. avgust. Sprva bo na voljo v Evropi, ZDA, Kanadi, Indiji ter na Kitajskem. Cena? Za različico s 16 GB internega spomina bo potrebno odšteti 329 dolarjev (približno 290 evrov), za 64-GB različico pa 389 dolarjev (približno 350 evrov).

Vir: redmondpie.com, youtube.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. julij 2015
2606
31. julij 2015
OnePlus 2 ugledal luč sveta
Android