PC Dog in PetCube

Alenka Selčan 11. oktober 2016
/PublishingImages/dog-pc-1-hero.jpg

Jesen je za kužke precej žalosten čas. Mnogi od njih se morajo privaditi na kruto dejstvo, da je konec celodnevnega počitniškega druženja z njihovimi šoloobveznimi prijatelji in da so tu znova dolge ure samote. Tudi tistim, z odgovornimi, odraslimi in zaposlenimi lastniki, ni nič lažje. Vsaj osem ur na dan so prepuščeni sami sebi. Čakajo in lajajo v upanju, da bo njihov glas vendarle dosegel naslovnika, ki se bo zdaj, zdaj odzval. No, pa vendarle ni vse tako črno. S pojavom pametne tehnologije se tudi pasji časi spreminjajo in, verjeli ali ne, nekateri med njimi že živijo v pametni hiški.

PC Dog - računalnik za pse

Če so mačke kraljice interneta, se psi lahko pohvalijo, da je prvi osebni računalnik za živali namenjen prav njim. Tesla Technology, podjetje iz Hong Konga, ki sicer nima kaj dosti veze z veličastnim podjetjem Elona Muska, je za kužke že pred tremi leti ustvarilo T-Pai, prvo pametno pasjo hiško v obliki dvojnega angleškega avtobusa.

 

T-Pai tudi ob večdnevni odsotnosti lastnikov psička nahrani in napoji, ga zabava z igricami in televizijskim programom, računalnik, ki ga premore ta hiška pa omogoča tudi video klice, ob katerih se razdalja med človekom in njegovim najboljšim prijateljem zazdi krajša. Ni kaj, T-Pai je pasja hiška kot se za 21. stoletje šika, a ker marsikomu ni do rdeče ekstravagance, se je podjetje odločilo, da pasji računalnik z imenom PC DOG ponudi tudi samostojno in ga predstavi na letošnjem TechCrunch Disrupt v San Franciscu. Cena izdelka naj bi se gibala med 300 in 400 ameriškimi dolarji. Četudi se to ne zdi veliko, sploh glede na to, da PC DOG psom ponuja celo tri različne igrice, med katerimi je tudi Fruit Ninja, se poraja vprašanje ali PC DOG odpira vrata v pasja nebesa ali pasji pekel.

Petcube

Tudi Petcube je kamera za nadzor hišnih ljubljenčkov, ki že vse od uspeha na Kickstarterju skrbi za to, da imajo lastniki psov, pa tudi mačk nekoliko lažjo vest, ko so zdoma.

 

Petcube prek hišnega WiFi poskrbi za komunikacijo v obe smeri. Lastnik lahko ogovarja svojega ljubljenčka bodisi s svojim Androidom ali iPhonom, ga prek lično zapakirane naprave opazuje s priročno 138° kamero. Ob laježu ali nenavadnih zvokih prejme obvestilo, ki ga opomni, da je njegov štirinožni prijatelj osamljen ali v težavah. Četudi se ne nahaja v istem prostoru, se z njim lahko celo igra, saj Petcube premore neškodljivo lasersko svetilko, ki je predvsem mačkam nadvse ljuba igrača. Če se vam zdi, da so sosedje že naveličani nezaželenega laježa vašega osamljenega kužka, vas bo razveselila novica, da je Petcube na voljo že za slabih 150 ameriških dolarjev.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
11. oktober 2016
3191
11. oktober 2016
PC Dog in PetCube