Paketi TopTrio kmalu tudi prek LTE/4G

Tehnik 22. maj 2015
/PublishingImages/LTE-TopTrio-hero.jpg

Telekom Slovenije je predstavil tehnološko rešitev, ki ponuja internet, fiksno telefonijo in televizijo tudi prek mobilnega omrežja LTE/4G. To pomeni, da bodo lahko uporabniki naročili pakete TopTrio tudi na območjih, kjer vzpostavitev fiksnega priključka ni možna, je pa na voljo mobilni signal LTE/4G. V veliki meri je rešitev plod lastnega razvoja, na trgu pa je med prvimi na svetu.

 

Matjaž Beričič, direktor Sektorja za konvergentno jedrno omrežje, je na predstavitvi povedal: »Tehnološki razvoj zahteva vedno večjo konvergenco omrežij. Cilj tovrstnega razvoja je zagotavljanje zanesljive, enostavne in kakovostne uporabniške izkušnje pri dostopu do želenih storitev vedno in povsod, in sicer ne glede na tehnologijo in omrežje, ki je lahko fiksno ali pa mobilno. V Telekomu Slovenije smo enega od pomembnih korakov v to smer naredili z rešitvijo, s pomočjo katere bomo dostop do video in TV-vsebin na velikem zaslonu uporabnikom zagotovili tudi prek mobilnega omrežja LTE/4G. Pri tem bo uporabniška izkušnja povsem primerljiva z izkušnjo v fiksnem omrežju.«

 

Vas zanima, kako bo delovala storitev?

Ob naročilu bo uporabnik prejel modem s SIM-kartico, komunikator IPTV (BOX S) in komplet zmogljivih zunanjih anten, s čimer bo zagotovljen enostaven in zanesljiv dostop do naprednih komunikacijskih storitev. Nova rešitev prinaša brezžično uporabo storitev v ponudbi paketov TopTrio, torej internet brez omejitve količine prenesenih podatkov, TV in fiksno telefonijo. Podrobnosti ponudbe bodo znane v juniju.

 

Na Tehniku vidimo novost kot mejnik v razvoju telekomunikacij, nov korak k še večji neodvisnosti storitev od posameznih tehnologij, ki napoveduje t. i. hibridno pokritost - storitve prek različnih prenosnih medijev, žičnih in brezžičnih, in enako uporabniško izkušnjo ne glede na tehnologijo v ozadju. Se že veselimo.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. maj 2015
2518
28. maj 2015
Paketi TopTrio kmalu tudi prek LTE/4G
Android, iOS, Windows Phone 8