PeakFinder Earth: aplikacija za hribolazce

Tehnik 30. januar 2015
/PublishingImages/peakfinder-hero.jpg

Skoraj ni je stvari, za katero danes ne bi obstajala aplikacija. Tudi za obiskovanje hribov obstaja. Ena izmed zanimivejših je PeakFinder Earth, ki nam je lahko v pomoč pri iskanju vrhov, ki jih še nismo obiskali. Aplikacija je še posebej primerna za tiste, ki hribe obiskujejo občasno. Tisti, ki jih obiskujejo vsak vikend, tako ali tako vse v njihovi okolici poznajo že na pamet in aplikacije niti ne potrebujejo.

 

Aplikacija PeakFinder Earh deluje sila preprosto. Potem ko ji prek GPS-navigacije damo vedeti, na kateri točki se nahajamo, nam v 360-stopinjskem panoramskem pogledu pokaže, kateri hribi se nahajajo okoli nas. Za vsakega izmed njih nam pokaže tudi različne informacije, kot na primer višino in koordinate.

V velik plus lahko aplikaciji štejemo predvsem izjemno obširno bazo hribov, ki jih hrani v sebi. Teh naj bi bilo več kot 250.000. Tako nam lahko najde tako tiste najbolj prepoznavne hribe v naši okolici kot tudi tiste nekoliko bolj skrite.

Aplikacija PeakFinder Earth je na voljo za oba največja mobilna operacijska sistema, torej za Android in iOS. Žal boste zanjo mogli odpreti denarnico in ji nameniti nekaj evrčkov. Verjamemo pa, da 3,39 €, kolikor stane, ni takšen znesek, ki bi vas odvrnil od nakupa, v kolikor se nameravate v letošnjem letu kdaj odzvati klicu gora.

Vira: play.google.com, itunes.apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. januar 2015
2374
5. februar 2015
PeakFinder Earth: aplikacija za hribolazce
Android