Po nakupih prek televizije NEO

Marjan Kodelja 24. november 2020 Čas branja članka: 6 min
/PublishingImages/e-trg-kodelja-nov20-hero.jpg

Zakaj bi se po nepotrebnem izpostavljali virusom in bakterijam, če to ni absolutno nujno. So izdelki, ki jih je lažje kupiti v trgovini, saj jih pred nakupom želite prijeti v roko, in so izdelki, ki jih je preprosteje in udobneje kupiti na spletu ali – še bolje – prek zaslona televizorja in TV-komunikatorja NEO Smartbox Telekoma Slovenije.

Zdravstvena kriza je spremenila nakupne navade in marsikoga prisilila v nakupovanje od doma, toda bojazni so ostale. Zvrhan koš jih je. Odtujitev denarja, nikdar prejeti izdelki, dolgotrajno čakanje in polomljeni, strgani ali drugače uničeni izdelki. Manj skrb vzbujajoče, ko kupujete cenene stvari, a ko se odločate za premijski pametni mobitel, pametni televizor ali prenosni računalnik, je pomembno, da trgovcu zaupate. In komu boste zaupali bolj kot svojemu komunikacijskemu operaterju, s katerim ste v dobrem odnosu že vrsto let. Morda boste lahko kupček točk zvestobe spremenili v lep popust, ki je po pomembnosti v očeh vsakega kupca takoj za možnostjo obročnega odplačevanja.

Vse več nakupujemo na spletu

Svetovna trgovinska organizacija (WTO) je pred kratkim objavila poročilo o spremenjenih nakupnih navadah in čezmejnem trgovanju z opombo, da se bodo trendi obdržali po končanju zdravstvene krize. Upoštevanje socialne distance, omejevanje števila oseb v trgovinah in stalna grožnja zaprtja družbe ali novih ukrepov skokovito spodbujajo rast spletnega nakupovanja, uporabe družbenih omrežij in elektronskih komunikacij ter uporabo storitev pretočnega videa. Vse manj je (samo)omejevanja, kaj kupiti na spletu in po katere stvari se raje odpraviti v običajno trgovino, saj ste spomladi na spletu kupovali vse – od oblačil do prehrane in naprav zabavne elektronike ter gospodinjskih aparatov. Pokazale pa so se tudi običajne težave. Občasno nedelovanje spletnih trgovin zaradi navala spletnih kupcev, nerazumno dvigovanje cen zaradi večjega povpraševanja, zamude pri dostavah, zavajajoče prakse in preklici naročil s strani trgovca. Zaradi njih nasveti za dobro izkušnjo spletnega nakupovanja v glavnem ostajajo. Vedno kupujete v spletni trgovini trgovca, ki si je pridobil vaše zaupanje.

Bolj preprosto ne bi moglo biti

E-trgovina Telekoma Slovenije je vedno na voljo, tudi če pri roki nimate pametnega mobitela ali računalnika. Dostopna je po nekaj pritiskih na tipke daljinca TV-komunikatorja NEO Smartbox. Najprej tipke domov (znak hišice) in nato s pritiskanjem smernih do ikon menija Moj TV in E-trgovina na zaslonu televizorja. Gre še preprosteje. Glasovni ukaz »etrgovina« vas takoj neposredno prestavi tja s televizijskega programa, ki ga tisti trenutek gledate. Ko pa ste enkrat tam, je nakupovanje preprosto, da bolj ne bi moglo biti. Na desni strani je seznam kategorij ponujenih izdelkov in v srednjem oknu na levi seznam izdelkov v kategoriji. Med kategorijami in izdelki se premikate s smernimi tipkami daljinca, izbiro pa potrdite s tipko OK. Preverite ceno in podrobnosti (na voljo so tudi fotografije) in izdelek, če vam ustreza, prestavite v nakupovalno košarico.

 

Izdelkov v trgovini je veliko, zato boste skoraj gotovo našli model, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Pametni mobiteli so visoko na nakupnem seznamu, ko so na voljo novejši modeli ali je obstoječi starejši od dveh let. Nobene potrebe ni, da bi ponj hodili v operaterjevo trgovino – čeprav vas bodo tudi tam veseli – saj lahko ustrezne najdete s kavča, medtem ko ni nič pametnega na televizijskih programih. Enako velja za televizor. Stari je že dotrajan in kliče po novem. Prenosni računalnik, ki ga otrok potrebuje za šolanje, električni skiro za okoljsko prijazen prevoz v službo in tako naprej.

 

Prednost je plačevanje na obroke

Marsikatere tehnične naprave in aparate, ki jih potrebujete v gospodinjstvu, boste našli v E-trgovini Telekoma Slovenije. Vanjo lahko vstopite vsi, tudi če niste naročniki operaterja, le da morate v tem primeru opraviti registracijo in odpreti račun, medtem ko lahko naročniki vstopite z uporabniškim imenom in geslom za vstop v Moj Telekom.

 

Ko najdete, kar ste iskali, oziroma vas med brskanjem po bogati ponudbi zanimivih izdelkov pritegne kaj drugega, sledi enak postopek kot v vsaki spletni trgovini. Nabrano na blagajni plačate s plačilno kartico, pametno denarnico VALÚ Telekoma Slovenije ali po predračunu. Še več ugodnosti pa je na voljo naročnikom v programu zvestobe. Zbrane točke lahko zamenjate za popuste in nekatere izdelke plačujete po obrokih poleg plačila naročenih storitev na mesečnih računih.

Veliko zanimivih in uporabnih izdelkov boste našli v E-trgovini Telekoma Slovenije, zato se vam vedno izplača tam preveriti, ali je želeni izdelek na voljo in pod kakšnimi pogoji. Še posebej, če ste uporabnik storitev Telekoma Slovenije.

kupi


Poudarek

Pri Mastercardu so ugotovili, da je v zadnjem mesecu vsaj en nakup prek spleta opravilo skoraj tri četrtine vprašanih, medtem ko je pri prejšnjem takem spraševanju, novembra lani, enako odgovorilo 60 odstotkov vprašanih. Novih kupcev, ki pred epidemijo sploh niso ničesar naročali po spletu, pa je pet odstotkov.


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. november 2020
5475
4. december 2020
Po nakupih prek televizije NEO