Podo - pripomoček za skupinski selfie

Alenka Selčan 9. marec 2015
/PublishingImages/podo-hero.jpg

Obsesija s selfiji traja že predolgo. Da ne gre le za muho enodnevnico, temveč pojav, ki se ga ne bomo še prav kmalu znebili, dokazuje tudi število selfie palic, ki so preplavile letošnji CES in v obup spravile marsikoga, ki mu človeška nečimrnost številnim dokazom navkljub še vedno ne gre v račun.

 

Čeprav selfiji še vedno kraljujejo na vseh socialnih omrežjih in kot kaže tega ne bo preprečila nobena raziskava, ki jih označuje kot simptom patološkega narcizma, je tu vse več pripomočkov, ki v mobilno fotografijo skušajo zajeti nekoliko več vsebine od zgolj izurjenega pozerja ali pozerke.

Kako zajeti trenutek, da bo na fotografiji videti čimbolj pristno, raziskuje tudi mlado podjetje iz San Francisca, ki te dni na Kickstarterju predstavlja svoj izum – kamero Podo.

 

Podo je mala priročna žepna kamera, ki jo za popoln posnetek fotografije ali videa pritrdimo na katerokoli površino, bodisi zid, lesen opaž, steklo ali blago. Uporabimo jo, ko želimo na fotografiji zajeti kaj več od svojega nasmeška, a si pri tem ne želimo pomagati s palico.

Čeprav lahko s Podo zajamemo tudi krajši video, od te male kamere ne smemo pričakovati preveč, saj lahko shranimo le do 4GB posnetkov, pa tudi baterija ne zdrži dlje kot dve uri. Pa vendar nam Podo lahko pride prav v različnih situacijah.

Če na primer pripravljamo zabavo, Podo že pred njenim začetkom namestimo na strateško točko. Nato ob pravem trenutku odpremo na svojem mobitelu iOs ali Android aplikacijo, s katero je Podo povezan prek Bluetootha, izostrimo in zajamemo popoln posnetek sproščene in vesele druščine.

Na mobitel bomo v hipu prejeli nizko resolucijsko fotografijo, le trenutek kasneje pa še 8-mega px veliko različico.

Ko se enega zornega kota naveličamo, Podo preprosto namestimo drugam. Če se bojimo, da se na drugo površino ne bo dobro prijel, nalepko le malo oplaknemo z vodo in že smo lahko brez skrbi. Podo bomo znova varno pritrdili na steno, kos pohištva ali celo obleke.

Vas je Podo prepričal? Niste edini. Da Podo zagotovo obeta, dokazuje že milijon ameriških dolarjev, ki jih je to start-up podjetje prejelo od investitorjev v letu 2014.

Če bi se tudi vi radi pridružili tistimi, ki bodo s to priročno in ljubko kamero zajemali fantastične poletne fotografije že v avgustu, si Podo vse do 21. aprila lahko zagotovite za slabih osemdeset ameriških dolarjev.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. marec 2015
2418
12. marec 2015
Podo - pripomoček za skupinski selfie
Android, iOS