Pojdimo se IoT!

Alenka Selčan 25. november 2015
/PublishingImages/gremo-se-iot-hero.jpg

Ljubitelji interneta reči, če se vam ni uspelo osebno udeležit IoT konference http://iot-conference.si/, ki se 25. in 26. novembra odvija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, vas bo morda razveselila novica, da predavanja na tej povezavi lahko spremljate tudi v živo:

 

http://tv.ltfe.org/asset/EmNbfHkLAyNkjF9CX

Na konferenci bodo predavali mnogi slovenski strokovnjaki interneta reči, ki bodo razjasnili osnove koncepta, razmišljali o tem, kaj se dogaja s podatki, zajetimi v IoT, ter predstavili vizije in obete za prihodnost.

Če vas bodo ob vsem tem zasrbeli prsti in vas bo zamikalo, da naprave v svojem domu povežete v svoj zasebni IoT, si lahko ogledate Kickstarter kampanjo podjetja Imagination Technologies, ki pravkar predstavlja še en komplet orodij za izdelavo manjšega omrežja. Gre za CreatorCi40, ki naj bi bil ultimativni nabor razvijalskih orodij za domačo izdelavo interneta reči (ob tem ne pozabimo nedavnih besed Kevina Ashtona, ki je na Microsoftovi konferenci Future Decoded poudaril, da zgolj v omrežje povezane naprave še niso IoT, temveč je za IoT ključno, da se zajeti podatki obdelujejo s sistemom strojnega učenja).

 

Komplet Creator™ Ci40 ne vključuje le gradnikov strojne opreme za hitro izdelavo prototipa brezžičnega sistema interneta reči, temveč tudi na Linuxu zasnovano odprtokodno programsko opremo, povezovanje v oblaku in zagotavlja varno priključitev naprav v omrežje.

Če boste s stotimi evri podprli projekt, vam za vaš prispevek obljubljajo najcenejši komplet, s katerim boste lahko že v aprilu lastnoročno začeli raziskovati, čemu je internet reči ena najbolj vročih stvari sodobne tehnologije.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
25. november 2015
2769
1. december 2015
Pojdimo se IoT!
Android, iOS, Windows Phone 8