Pokemonski inkubator

T3 Tech 19. julij 2016
/PublishingImages/Pokemon-inkubator-hero.jpg

Pokemon Go je obnorel svet, hkrati pa že prinesel nekaj idej, kako igro prevarati. Recimo pri »valjenju« novih Pokemonov.

Inkubacija običajnih jajc zahteva določeno temperaturo, vlažnost, zračnost … Inkubacija jajc Pokemonov na pametnem telefonu je neprimerno bolj preprosta, saj zahteva le to, da se za izvalitev novega Pokemona vaš telefon premakne za 2,5 do 10 km. Težava je le v tem, da mora biti ta premik hitrosti hoje in ne avtomobila, kolesa ali motorja. Ideja – izdelati napravo, ki bo telefon premikala tako, da bo ta to zaznal kot hojo. In tukaj je ena.

Izmislil si jo je pobič z imenom Danny McMurray. Snel je zaščito iz domačega ventilatorja, na eliso z elastiko pritrdil pametni telefon in ga vključil na najnižjo hitrost. Ta kraka krožna pot je bila očitno pravšnje hitrosti, da jo je »valilnica« prepoznala kot hojo in tako so se fantu Pokemoni valili kar med gledanjem televizije.

 

Pristop pa ima seveda nekaj pomanjkljivosti. Način, ki ga lahko vidite tudi v spodnjem filmu, dosega res sprehajalno hitrost, Danny je izračunal, da nekje 1 km/h, kar je zelo počasi. Če je ventilator vključil na višjo hitrost, pa senzor gibanja tega ni več zaznaval in priprava je bila neuporabna. Druga težava je napajanje. Postopek deluje le dokler je v telefonu še kaj energije, zato ga je pred »valjenjem« potrebno napolniti ali pa priključiti na baterijski polnilnik (power bank), saj žično polnjenje zaradi vrtenja ne pride v poštev. Dodatna baterija pa obteži eliso in lahko se zgodi, da bodo nastopile težave z vrtenjem. In še tretja težava – praktično vse ostale funkcije igre Pokemon Go zahtevajo, da je uporabnik zunaj in da se dejansko giblje.

So se pa ljudje spomnili še drugačnih metod. Telefon so na primer pritrdili na živahnega psa, ki je veselo skakal po dvorišču in s tem nabiral potrebne kilometre. Če le ni prehiter in ga aplikacija obravnava kot vožnjo in ne hojo.

Sicer je res, da bi v času, porabljenem za razmišljanje in izdelavo priprave, ki bo prevarala igro, lahko naredili kar nekaj kilometrov in izvalili par kakovostnih Pokemonov, a v tem očitno ni pravega izziva. Sodoben človek išče načine, kako si narediti življenje laže, mar ne? Da lahko potem teče, hodi na fitness, kolesari in podobno…

Članek je bil prvotno objavljen na t3tech.si.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. julij 2016
3073
19. julij 2016
Pokemonski inkubator