Polnilni nahrbtnik

T3 Tech 10. avgust 2016
/PublishingImages/hp-nahrbtnik-1-hero.jpg

HP je izdelal nahrbtnik, ki lahko napolni vaš telefon, tablico ali prenosnik ker med potjo.

Če prav pomislimo, naše mobilne naprave niti niso stoodstotno mobilne. Zaradi baterij, ki jih je potrebno polniti, so skoraj vsak dan nekaj časa stacionarne, saj so takšne tudi električne vtičnice. Seveda obstajajo baterijski napajalniki, boste rekli. Obstajajo, vendar so še ena stvar, ki je ne smemo pozabiti doma. Zato se zadnje čase pojavlja vse več torb in kovčkov, ki imajo polnilne baterije kar vgrajene. In nekaj podobnega je tudi HP-jev Powerup Backpack, v katerem je kar nekaj zanimivih rešitev.

Srce nahrbtnika je 22,400 mAh baterija, ki naj bi imela toliko moči, da do desetkrat napolni pametni telefon, trikrat tablico ali enkrat HP-jev prenosnik, kar je več, kot smo to videli pri Poros tetra ali AMPL Smartbag.

A samo polnjenje ni vse, kar ponuja nahrbtnik. Zelo zanimiva je možnost določanja prioritete polnjenja. Uporabnik lahko namreč določi vrstni red, po katerem se bodo naprave, ki jih imamo v nahrbtniku, polnile. Seveda se pri tovrstnih rešitvah takoj pojavi vprašanje pregrevanja, posebej če gre za polnjenje več naprav hkrati. HP je to rešil s posebnimi temperaturnimi senzorji, ki bdijo nad temperaturo in če se ta preveč poveča, prilagodijo polnjenje. Poleg tega imajo vsi žepi dodatne prezračevalne luknjice, ki prav tako hladijo vsebino.

 

V nahrbtniku najdemo dva kabla USB za polnjenje Androidnih naprav in priključek za polnjenje HP-jevih prenosnikov, tako da jih ni potrebno posebej iskati. Nahrbtnik omogoča tudi polnjenje Applovih prenosnih naprav, le da si morate zanje kable priskrbeti sami. No, potem pa je tu še ena zoprna zadeva – poleg nahrbtnika ne dobimo napajalnega kabla polnilne baterije ampak moramo uporabiti napajalnik, ki ga dobimo skupaj s prenosnikom. Odločitev je precej zoprna, a HP očitno hoče, da nahrbtnik ostane »v družini«. Polnilna baterija se polni preko luknjice na strani nahrbtnika in je ni potrebno jemati ven.

Nahrbtnik je narejen iz impregniranega platna, ki sicer nudi nekaj zaščite pred vlago, a če je vreme preveč mokro je bolje, če uporabimo plastificiran ovitek, ki ga dobimo skupaj z nahrbtnikom. Powerup Backpac je velik 16 x 33 x 50 cm in tehta 1,9 kg, tako da ga lahko vzamemo s seboj na letalo, energija baterije v njem pa je 84 Wh, kar je manj kot 100 Wh, kolikor je najpogostejša največ, kar letalske družbe dovoljujejo v kabinah.

Kljub temu, da je nahrbtnik namenjen le HP-jevim prenosnikom oziroma napajalnikom, pa se nam zdi ideja dobra, izvedba pa, razen omenjene omejitve, prav tako.

Nahrbtnik je ta trenutek mogoče prednaročiti na Amazonu, stane 199,99 USD, dobavljiv pa bo s 1. oktobrom.

Članek je bil prvotno objavljen na t3tech.si

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
10. avgust 2016
3111
10. avgust 2016
Polnilni nahrbtnik