Pred prvim zmenkom: Oku in Breathometer Mint

Alenka Selčan 13. januar 2015
/PublishingImages/oku-breathometer-hero.jpg

Zadrega pred prvim zmenkom ne prizanaša nobeni generaciji. Bolj ko se bliža ura vročega sestanka, bolj se krila zaljubljenosti krivijo pod težo dvoma, ali nam bo uspelo očarati simpatijo, da bo privolila v še en zmenek. Da bi bili čimbolj zapeljivi, se nališpamo, odenemo v „ta gmašni gvant“, preverimo zadah in bognedaj, da se nam ravno takrat na licu pojavi oduren mozolj!

Oku

 

Mozolj ob nepravem času? Nikoli več!, zatrjujejo izumitelji male pametne napravice Oku, ki so jo predstavili na letošnjem CES-u. Oku je oko za kožo. Čitalnik, s katerim drsimo po koži in prek iPhone aplikacije preverjamo, kaj se dogaja pod njenim površjem, je produkt dermoskopije, nanotehnologije in spektrologije, zasnovan pa je na stoletni analizi o različnih tipih kože z vsega sveta. Z rednim odčitavanjem Oku dobi dovolj podatkov, da postane vaš osebni trener za kožo, ki na osnovi analize vlažnosti, teksture, pigmenta in vaših navad poda oceno ter svetuje ustrezno nego in dieto za privlačnejši videz. Oku ni namenjen le lovu na mozolje, temveč tudi na gube in spremembe v pigmentu, zato se ga bodo razveselili tudi tisti, ki niti v jeseni življenja še niso obupali nad ljubeznijo. Da boste Oku prejeli že letošnjo pomlad, ga lahko na spletni strani, za slabih 300 ameriških dolarjev naročite že danes.

Breathometer Mint

Za kožo je poskrbljeno, kaj pa slab zadah? Brez skrbi, je na CES-u zagotovil Charles Michael Yim, direktor podjetja Breathometer, ki je tam predstavljal prototip napravice Mint. Breathometer se je že več let ukvarja z analizo zadaha. Svoj prvi izdelek, ki je bil namenjen ugotavljanju stopnje alkohola, so nadgradili v Breeze, ki je lansko jesen požel kar dva milijona ameriških dolarjev. Tako kot Breeze se tudi Mint prek Bluetootha poveže z iOS ali Android aplikacijo na mobitelu, ki analizira in poišče razloge slabega zadaha. Če zanj ni kriva pravkar zaužita sveža čebula ali nezadovoljiva ustna higiena, lahko razlogi zanj tičijo tudi v slabem zdravstvenem stanju ali dehidraciji, zato Mint ni le indikator smradu, temveč tudi bolezni. Če vas je napravica prepričala, jo lahko do marca podprete na trenutni Indiegogo kampanji in si ga med zgodnjimi pticami zagotovite že za slabih 90 dolarjev.

 

Seveda je na CES-u dalo ogledati še kup drugih pripomočkov, ki bi marsikomu prišli prav pred prvim zmenkom, a verjemite, da za to, da očarate svojo morebitno dušo dvojčico, ne potrebujete kaj več od iskrenega srca in kakopak poguma, da ji ga postrežete na dlani.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
13. januar 2015
2346
19. januar 2015
Pred prvim zmenkom: Oku in Breathometer Mint
Android, iOS, Windows Phone 8