Predstavitev zmogljive tablice Nexus 9 tik pred vrati?

Tehnik 23. september 2014
/PublishingImages/nexus9-ugibanja-hero.jpg

Družina naprav Nexus bo, kot vse kaže, že v kratkem dobila novo članico  tablico Nexus 9. Na spletu so se namreč pojavile informacije, da naj bi bila ta težko pričakovana tablica širši javnosti razkrita 16. oktobra. Verjetno jo bo zelo kmalu po tem mogoče tudi kupiti. Kaj nam bo prinesla? Po za zdaj znanih podatkih kar precej. Vgrajen naj bi imela 8,9-palčni (22,6-centimetrski) zaslon Quad HD z zelo visoko ločljivostjo, kamero z 8 MP, zmogljiv 64-bitni procesor Tegra K1 in 4 GB internega spomina.

 

Tablico Nexus 9 bo proizvajalo tajvansko podjetje HTC, s katerim Google zelo dobro sodeluje že dlje časa. Kot vsi veste, Google že dolgo časa opremlja HTC-jeve mobilne naprave z operacijskim sistemom Android, tajvanski gigant pa je po Googlovih željah izdelal in nato poskrbel tudi za proizvodnjo prvega mobitela Nexus.

Z novo tablico bo družina naprav Nexus že zelo velika. V njej lahko trenutno najdemo mobitele Nexus One, Nexus S, Galaxy Nexus, Nexus 4 in Nexus 5, tablico Nexus 10 ter tablici Nexus 7 prve in druge generacije (na sliki). Za proizvodnjo teh naprav skrbijo podjetja Samsung, Asus, LG ter prej omenjeni HTC.

Vira: cultofandroid.com, twitter.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
23. september 2014
2214
25. september 2014
Predstavitev zmogljive tablice Nexus 9 tik pred vrati?
Android