Predstavljen še drugi letošnji mobitel OnePlus

Tehnik 30. oktober 2015
/PublishingImages/oneplus-hero.jpg

OnePlus nam je po OnePlusu 2 ravnokar predstavil še svoj drugi mobitel v letošnjem letu – OnePlus X. Njegov novinec v nekaterih pogledih zaostaja za OnePlusom 2, še vedno pa gre za zelo solidno zmogljiv mobitel, ki je povrh vsega še lepega izgleda.

 

Mobitel OnePlus X bo kupcem na voljo v dveh različicah, ki se med seboj razlikujeta samo po tem, da sta sestavljeni iz nekoliko drugačnih materialov. Pri eni izmed njiju so pri ohišju uporabljeni nekoliko kakovostnejši materiali (npr. cirkonij). Ta različica bo narejena tudi v samo 10.000 primerkih.

Po strojni moči je OnePlus X soliden, a ne vrhunski. Vgrajen ima malce starejši procesor Snapdragon 801, ki je slabši od Snapdragona 810, katerega ima OnePlus 2. Ima pa zato zelo solidne 3 GB RAM pomnilnika. Slika se pri OnePlusu X prikazuje na 5-palčnem (12,7-centimetrskem) zaslonu z ločljivostjo 1080p (441 slikovnih točk na palec). Če gre verjeti OnePlusu, naj bi bila slika na tem zaslonu zelo dobro vidna tudi na soncu.

Na zadnji strani OnePlusa X najdemo kamero s 13 MP, ki se med drugim lahko pohvali tudi z izredno hitrim 0,2-sekundnim avtomatskim ostrenjem, na sprednji strani pa kamero z 8 MP. Mobitel ima tudi režo za microSD kartice, dve reži za Nano SIM kartice ter OxygenOS (posebna različica Androida).

OnePlus X bo možno kupiti prek uradne spletne strani oneplus.net in žal bo tudi zanj potrebno imeti povabilo. Manj kakovostno zgrajena različica OnePlusa X bo šla v prodajo 5. novembra, bolj kakovostno zgrajena pa 24. novembra.

Vir: oneplus.net

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. oktober 2015
2732
4. november 2015
Predstavljen še drugi letošnji mobitel OnePlus
Android