Prek Facebooka si bo odslej mogoče nakazovati denar

Tehnik 19. marec 2015
/PublishingImages/facebook-pay-hero.jpg

Družbeni medij Facebook se nenehno dopolnjuje z bolj in manj zanimivimi funkcionalnostmi. Ravnokar je najavil novo. Gre za možnost nakazovanja denarja med prijatelji prek njegove aplikacije Messenger. Celotna zadeva poteka sila preprosto in prepričani smo, da bo zelo zaživela. Tudi zato ker ima Facebook enormno veliko uporabnikov.

 

Za izvajanje transakcij potrebujete plačilno kartico Visa ali Mastercard. Ko uporabnik eno od njiju vnese v sistem, zadeva že deluje. Samo nakazovanje nato poteka v treh korakih. Najprej je treba začeti pogovor z osebo, kateri želimo nakazati denar, nato pritisniti novo ikono v obliki dolarja, napisati znesek in nato pritisniti še gumb Pay.

Pri Facebooku zatrjujejo, da je njihova storitev nakazovanja denarja varna, saj naj bi bil promet med uporabnikom in Facebookom šifriran, šifrirajo pa se tudi informacije o kartici. Varnost je mogoče povečati tudi s PIN-geslom in Applovim bralnikom prstnih odtisov Touch ID.

Facebookova storitev nakazovanja denarja bo zaživela enkrat v prihodnjih mesecih. Žal bo na začetku na voljo le onkraj luže. Kdaj, če sploh, bo dostopna tudi na naši celini, Facebook v svoji objavi ni razkril.

Vir: newsroom.fb.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. marec 2015
2436
23. marec 2015
Prek Facebooka si bo odslej mogoče nakazovati denar
Android, iOS, Windows Phone 8