Pri Nokii pripravljeni, da spet začenjo razvijati pametne mobitele

Tehnik 26. februar 2016
/PublishingImages/Nokia-spet-mobiteli-hero.jpg

Nokia se po tem, ko je prodala svojo enoto za mobitele Microsoftu, ni več posvečala razvoju pametnih mobitelov, ampak se je osredotočala na omrežno infrastrukturo in sorodne storitve. A kot vse kaže bo kmalu spet začela razvijati tudi pametne mobitele.

Na letošnjem kongresu Mobile World Congress je prvi mož Nokie, Rajeev Suri, izjavil, da so v podjetju pripravljeni, da spet začnejo razvijati pametne mobitele. Očitno je torej samo še vprašanje časa, kdaj nam bodo pri tem finskem gigantu spet ponudili kakšen nov model.

A tokrat pri Nokii verjetno ne bodo sami proizvajali svojih pametnih mobitelov, ampak jih bodo samo oblikovali oziroma razvili, proizvajali pa jih bodo za njih drugi proizvajalci. Za pričakovati je tudi, da na Nokiinih prihajajočih pametnih mobitelih ne bo naložen samo Windows, ampak naj bi bil tudi Android.

 

Na spletu se že omenja, da bo prvi Nokiin pametni mobitel po povratku C1 (na slikah tablica N1 iz leta 2014). Ta naj bi imel 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon, Intelov procesor, 2 GB RAM pomnilnika, kamero z 8 MP zadaj in kamero s 5 MP spredaj, 32 GB internega spomina, režo za microSD kartice, podporo za hitra omrežja LTE/4G in baterijo s kapaciteto 3.100 mAh, ki naj ne bi bila odstranljiva. C1 naj bi bil na voljo tako z Androidom 6.0 Marshmallow kot tudi z Windows 10. Vsekakor naštete specifikacije vzemite z nekaj rezerve, saj niso uradne.

Vira: mobileburn.com, geekdashboard.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. februar 2016
2871
26. februar 2016
Pri Nokii pripravljeni, da spet začenjo razvijati pametne mobitele